20 Ιουν 2012

Νέα πολιτικά δεδομένα με το σχηματισμό κυβέρνησης

Νέα πολιτικά δεδομένα δημιουργεί ο αναμενόμενος σήμερα σχηματισμός κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ και με τη συμμετοχή ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Σε μεγάλο πλέον βαθμό η τύχη των τριών παραπάνω κομμάτων συνδέεται με την τύχη και την προοπτική της κυβέρνησης που θα συγκροτηθεί, ενώ ήδη στον ένα ή τον άλλο βαθμό ξεκίνησαν και οι εσωκομματικές συγκρούσεις.

Ταυτόχρονα, βεβαίως, Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης έχουν ως κοινό συμφέρον την επιτυχία της κυβέρνησης και τη μακροημέρευσή της, τουλάχιστον ως το 2014, οπότε οι δυο Πρόεδροι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα έχουν ανασυγκροτήσει τα κόμματά τους, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα έχει τη δυνατότητα - αναλόγως της επιτυχίας ή όχι της κυβέρνησης - να ενσωματώσει τις αντιδράσεις που θα προκληθούν.


Απέναντί τους, παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία, προκειμένου να αποτιμήσει το αποτέλεσμα, να καθορίσει την αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος, αλλά και να συζητήσει την ενοποίησή του. Το σχετικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα τέλος του έτους, ενώ δεν αποκλείεται να αλλάξει ακόμα και το όνομα του κόμματος.


Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι ο νέος Πρόεδρος της βουλής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Βασίλης Ράπανος, πρόεδρος έως τώρα της Εθνικής Τράπεζας, θα είναι ο νέος τσάρος της Οικονομίας με αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για τα έσοδα, τον Χρήστο Σταικούρα.

Υπουργός Δικαιοσύνης
ο Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, υπουργός Άμυνας επανέρχεται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο έως τώρα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης. Πρόβλημα υπάρχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόσωπο που θα αναλάβει υπουργός Εργασίας.

Υπουργός Επικρατείας
, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναλάβει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής 

                real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου