15 Ιουν 2012

Επεισοδιακή ομιλία Χρυσοχοϊδη

Επεισοδιακή ήταν χθες το βράδυ (14-06-2012) η συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, που έκανε προσπάθεια συσπείρωσης στην Κρήτη με τη συγκέντρωση στο Θεατρικό Σταθμό και κεντρικό ομιλητη τον πρώην υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Αρχικά αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στο λαϊκισμό - όπως είπε - του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε να επιστρέψουν οι αγνοί ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ.

Στην αρχή όμως  της συνέλευσης του ΠΑΣΟΚ και πριν καν αρχίσει να μιλάει ο κ.Χρυσοχοϊδης ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σηκώθηκε και του είπε ειρωνικά: 'το γράμμα το διάβασες, το μνημόνιο το είδες;". Ο κ.Χρυσοχοίδης εκνευρίστηκε, αλλά είπε 'Είσαι προβοκάτορας! θα σου απαντήσω μετά'!


Ο πρώην υπουργός συνέχισε την ομιλία του και προς το τέλος ένα άλλο στέλεχος που κατάγεται από την Επισκοπή του είπε: 'Σαν δεν ντρεπόμαστε, ουτε μία φορά δεν είπες το όνομα του Βενιζέλου!' Και σε αυτον απέδωσε προβοκάτσια! Το επεισόδιο πάντως δεν πήρε έκταση με την παρέμβαση ψυχραιμότερων.


«Ο στόχος μας είναι να αποτελέσουμε τον πυρήνα μιας κυβέρνησης, που πρέπει να συσταθεί και να δουλέψει από τη Δευτέρα, καθώς δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», τόνισε . Ο ελληνικός λαός – είπε – απαιτεί κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης και συνεννόησης και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να συνενώσει τις δυνάμεις που συναινούν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Το μεγάλο ζητούμενο – πρόσθεσε – είναι η επαναδιαπραγμάτευση όρων της δανειακής σύμβασης για να ανακουφιστεί ο λαός. « Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει έτοιμο σχέδιο στην κατεύθυνση αυτή και θα καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε τα λαϊκά στρώματα να μην υποστούν άλλα επαχθή βάρη», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχει μια ακόμα μεγάλη υποχρέωση: να αλλάξει το πολιτικό σύστημα και το επιχειρηματικό περιβάλλον, προκειμένου να δημιουργηθεί μια παραγωγική οικονομία σε βάθος, στα πρότυπα της κρητικής οικονομίας που διακρίνεται για την εξωστρέφειά της.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ανέφερε – είναι εδώ, είναι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη και δεν είναι μικρό κόμμα. Σύμφωνα με τον ίδιο από την Κρήτη θα ξεκινήσει η επανίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και ο αγώνας για τη δημιουργία μιας καινούργιας Ελλάδας.

Στην ομιλία του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε με σκληρά λόγια και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ: ''Χαίρομαι που δεν είμαι πια με αυτούς που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ. Καλώς έκαναν και έφυγαν, γιατί αποδείχτηκαν απλώς τυχοδιώκτες''

            newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου