29 Ιουν 2012

Ιδιωτικοποιήσεις και λουκέτα

Τα πρώτα έμπρακτα δείγματα προκειμένου να πάρει «ανάσα» η πραγματική οικονομία σχεδιάζει στο σπίτι του στην Κηφισιά που παραμένει κλινήρης ο Πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί με το που αναλάβει και επίσημα τα ηνία του υπουργείου οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας και επιστρέψει από τις Βρυξέλλες ο Κωστής Χατζηδάκης να βάλουν σε εφαρμογή το σχέδιο το οποίο θα βοηθήσει την ρευστότητα στην αγορά.


Άμεσες αποκρατικοποιήσεις, λουκέτα σε δημόσιους οργανισμούς και μείωση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης θα είναι οι πρώτες ανακοινώσεις της κυβέρνησης η οποία παράλληλα θα στείλει και ένα μήνυμα προς τις Βρυξέλλες, δείχνοντας πως η χώρα έχει την αποφασιστικότητα να προχωρήσει και να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές.


Ο Πρωθυπουργός έχει στα χέρια του την «λίστα Πάγκαλου» με τους δημοσίους οργανισμούς οι οποίοι ποτέ δεν έκλεισαν, ενώ ελάχιστοι συγχωνεύτηκαν.


Ο Αντώνης Σαμαράς δεν αποκλείεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να ανακοινώσει «λουκέτα» σε οργανισμούς που προκαλούν σημαντική «ζημιά» στα δημόσια έσοδα. Παράλληλα ο Κωστής Χατζηδάκης θα προχωρήσει με γοργά βήματα στην αποκρατικοποίηση του λειτουργικού τομέα του ΟΣΕ.


Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην σύνοδο του ΕΛΚ έκανε αναφορά στην βούληση που υπάρχει να προχωρήσουν άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις, τόνισε πως η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της και σημείωσε πως χρειάζεται αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης.


Ωστόσο το περίγραμμα για τα μέτρα ανάπτυξης η κυβέρνηση αναμένεται να το παρουσιάσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας στην τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων.


Επίσης ο νέος υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την άμεση μείωση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης καθώς η αύξηση του δεν έφερε έσοδα στα κρατικά ταμεία. Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως λόγω της θερινής περιόδου και της τουριστικής κίνησης με την μείωση που θα υπάρξει στις τιμές στα συγκεκριμένα προϊόντα θα αυξηθούν και τα έσοδα.


Επιστολή προς τους υπουργούς με την οποία τους μεταφέρει εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να γνωστοποιήσουν μέχρι την προσεχή Δευτέρα τις προτάσεις τους για την κατανομή αρμοδιοτήτων στα υπουργεία στα οποία προΐστανται, απέστειλε ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος.


Στόχος, όπως ανέφεραν πηγές από την κυβέρνηση, είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να κλείσει το θέμα της κατανομής των αρμοδιοτήτων και να μην τραβήξει σε μάκρος.


             real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου