17 Ιουν 2012

Όχι της Μέρκελ στην επαναδιαπραγμάτευση

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, απέκλεισε σήμερα την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανεισμού της Ελλάδας - από την ΕΕ, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ - τονίζοντας την παραμονή των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα ότι, «οι συμφωνίες που συνάπτονται με τους διεθνείς πιστωτές, πρέπει να τηρούνται επακριβώς».

Η Γερμανίδα καγκελάριος εκφώνησε ομιλία στην κομματική οργάνωση στο Ντάρμστατ της Έσσης.


Όπως δήλωσε, «αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο σπουδαίο, οι ελληνικές εκλογές να καταλήξουν σε αποτέλεσμα, με το οποίο εκείνοι που θα σχηματίσουν τη νέα κυβέρνηση να δηλώσουν: θα προσηλωθούμε σε ό,τι συμφωνήθηκε».


Στο μεταξύ, ο Φρανσουά Ολάντ και η Άνγκελα Μέρκελ είχαν σήμερα «εποικοδομητικές και αποδοτικές» συνομιλίες στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, που ήταν αφιερωμένη κυρίως στην κατάσταση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική Προεδρία.

Ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος «συνομίλησαν κυρίως για τις προοπτικές της κατάστασης στην Ελλάδα, την προετοιμασία της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), καθώς και εκείνη του προσεχούς Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 28ης και 29ης Ιουνίου. Αυτά τα σημαντικά θέματα ήταν η ευκαιρία για εποικοδομητικές και αποδοτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών» επισήμανε το Ελιζέ στην ανακοίνωσή του.


               real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου