8 Ιουν 2012

Ο Σαμαράς δίπλα στους πολίτες

Το μοντέλο της άμεσης επαφής με τους πολίτες έχει επιλέξει στη νέα προεκλογική περίοδο ο Πρόεδρος της ΝΔ. Στις περιοδείες εκτός από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσει, θα συνομιλεί και με τους κατοίκους της περιοχής που θα επισκέπτεται, θα ακούει ο ίδιος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτό δεν συνέβη στις προηγούμενες εκλογές που κυριάρχησε το «μπαλκόνι» και ομιλίες στα κλειστά γήπεδα.

Η αρχή έγινε στην πρώτη προεκλογική εξόρμηση του στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στην Ρόδο με τον Αντώνη Σαμαρά να ακολουθεί μια διαφορετική πλέον στρατηγική. Στην Συγγρού εκτιμούν πως ο Πρόεδρος της ΝΔ θα έχει σημαντικό κέρδος από αυτή την αμεσότητα που έχει με τον κόσμο.


Η συνέχεια έγινε μέσω της πρώτης διαδικτυακής συνέντευξης που έδωσε «στον ενικό» και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ήταν ένα δυνατό «crash test» για τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά καθώς επί 3 ώρες απαντούσε στις δεκάδες ερωτήσεις που του απηύθυναν οι πολίτες.


Χωρίς ανοιχτές συγκεντρώσεις ολοκληρώθηκε και η περιοδεία του σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα. Ο Αντώνης Σαμαράς περπάτησε και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες. Είδε τους κοινωνικούς φορείς των περιοχών άκουσε τα προβλήματα τους, τις αγωνίες τους και αντάλλαξε απόψεις. «Δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει κανείς να το αποκρυπτογραφήσει. Είναι δεδομένο. Υπάρχει παντού. Είναι η ανάγκη να μειωθεί η ανεργία, να βρεθούν περισσότερες δουλειές. Είναι η ανάγκη να παραμείνουμε στο ευρώ. Σιγουριά, σταθερότητα. Ιδιαίτερα με τον αγροτικό κόσμο, που πάντα, δυστυχώς, τα κέντρα τον ξεχνάνε» δήλωσε αμέσως μετά την επίσκεψη στην Πιερία.


Το Σαββατοκύριακο σε Κορινθία και Αχαΐα


Ευρώ, ασφάλεια και λαθρομετανάστευση θα είναι οι κύριοι άξονες της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου της ΝΔ. Αυτό που θα επιδιώξει ο Αντώνης Σαμαράς είναι να πείσει τους πολίτες ότι μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Επίσης θα τονίσει πως οι λύσεις βρίσκονται μέσα από την ζώνη του ευρώ και όχι έξω από αυτή. «Οι ψηφοφόροι πρέπει να σκεφθούν πολύ καλά τους ευρύτερους κινδύνους που υπάρχουν στην περίπτωση της ρήξης, διότι πλέον η Ελλάδα, όπως αναφέρει δεν χρωστάει σε ιδιώτες, αλλά σε κυβερνήσεις άλλων χωρών, στους φορολογούμενούς τους» υπογράμμισε κατά την περιοδεία του στην Κατερίνη.


Όσον αφορά την λαθρομετανάστευση ο Πρόεδρος της ΝΔ επιμένει στις μαζικές απελάσεις και θα είναι ένα ακόμη σημείο σκληρής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι, επιπλέον, ανάγκη να βάλουμε ένα τέλος σε αυτόν το μεγάλο, καινούργιο καημό, που έχει ο κόσμος, που λέγεται λαθρομετανάστευση και στα προβλήματα της εγκληματικότητας που δημιουργεί.


«Αυτό είναι το πρόγραμμα, το σχέδιο, ο πυρήνας των θεμάτων, με τα οποία θέλει αύριο, με το καλό, αμέσως, η Νέα Δημοκρατία να ασχοληθεί. Θέσεις εργασίας, ασφάλεια και το δικαίωμα της σταθερότητας, με την παραμονή μας μέσα στο ευρώ και μέσα στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς στην Πιερία.


               real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου