3 Ιουν 2012

"Ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή είναι μπροστά στην κάλπη"

«Ο κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή είναι μπροστά στην κάλπη», δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΝΔ και χαρακτήρισε «θάνατο» την έξοδο από το ευρώ.  Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην κίνηση της οικονομίας, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη μείωση μισθών και αύξηση φόρων.

Προανήγγειλε αλλαγές στον Τειρεσία, αποπληρωμή φόρων σε δόσεις εάν αυτοί ξεπερνούν το 25% του εισοδήματος και πληρωμή όλων των χρωστούμενων από το κράτος.


Αναφερόμενος στα 18 μέτρα που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δεν πρόκειται για παροχολογία, αλλά για μέτρα κοστολογημένα που «θεραπεύουν» αδικίες, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ορισμένες κατηγορίες ειδικών επιδομάτων και ειδικά μισθολόγια.


Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτήρισε μη κοστολογημένο, χωρίς κανένα αριθμητικό στοιχείο, ενώ εξέφρασε το φόβο του ότι πίσω από το πρόγραμμα υπάρχει κρυφή ατζέντα φόρων.


«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο γόνατο και δε βγαίνει με τίποτα», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε με νόημα: «Είναι κρίμα που η Αριστερά, η οποία για πρώτη φορά εκφράζεται ως κόμμα εξουσίας, να έχει πέσει σε αυτό τον παραλογισμό και την αναξιοπιστία».


Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι προτεραιότητα της ΝΔ είναι να αρχίσουν οι τράπεζες να «ρίχνουν» και πάλι χρήμα στην αγορά, «για να αλλάξει – όπως είπε – η ψυχολογία και να επιστρέψουν οι καταθέσεις». Σε αυτό το σημείο επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα πρέπει να εγγυηθεί τις ευρωπαϊκές καταθέσεις.


Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε «να γυρίσει όλο τον κόσμο» για να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, γνωστοποίησε ότι ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από Κίνα και Ρωσία και προανήγγειλε αποκρατικοποίηση της ΤΡΕΝΟΣΕ.


Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «το φως στην άκρη του τούνελ είναι μόνο μέσα στο ευρώ», επανέλαβε ότι είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η Ευρώπη είναι υποχρεωμένη να πάρει τη μεγάλη απόφαση, που είναι να ελαχιστοποιήσει τη σκληρή πολιτική της, κάνοντας το πρώτο βήμα που είναι το ευρωομόλογο.


Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι θα αλλάξει το νόμο Ραγκούση και θα προχωρήσει σε μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών.

«Το ξέρω ότι αυτό είναι που λέω είναι σκληρό, αλλά δεν υπάρχει άλλη λύση. Πρέπει να ξαναφτιάξουμε τη νέα Αθήνα και τη νέα Πάτρα και να αποκαταστήσουμε το αίσθημα ασφάλειας σε πόλεις και χωριά», είπε. 


Την ανάγκη να υπάρξει στις 18 Ιουνίου μια ισχυρή κυβέρνηση που θα προχωρήσει σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις και θα διασφαλίσει τη θέση της Ελλάδας μέσα στον πυρήνα του ευρώ, τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη στον Ελεύθερο Τύπο.


- "Ο κάθε Φωτόπουλος του παλιού κρατικοδίαιατου συστήματος προστρέχει και γίνεται χειροκροτητής της αναστολής του οποιουδήποτε μικρού ή μεγάλου βήματος προόδου που έχει ανάγκη η χώρα".

- "Αναγνωρίζω ότι πολλοί πολίτες ζουν μέσα στην απόγνωση και την απελπισία, Ωστόσο, αυτό που τους λέω είναι, αντί της τυφλής οργής που οδηγεί στην αυτοκτονία της χώρας, να επιλέξουν την προοπτική της δημιουργίας και της ελπίδας".

- "Θα προκύψει κυβέρνηση ισχυρού φιλοευρωπαικού προσανατολισμού".

- "Στη δημοκρατία ο αρχηγός του πρώτου κόμματος σ' έναν κυβερνητικό συνασπισμό έχει τον πρώτο λόγο για να γίνει πρωθυπουργός".
 
            enikos.gr
              skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου