8 Ιουν 2012

«Το Μνημόνιο ή το ακυρώνεις ή το εφαρμόζεις»

Να εξηγεί με απλά λόγια στους πολίτες τι ακριβώς θα καταγγείλει και τι θα διαπραγματευτεί ζήτησε το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ από τον Α. Τσίπρα. Εκεί εκτιμούν ότι βρίσκεται το «κλειδί της επιτυχίας» καθώς ο κόσμος εμφανίζεται να είναι μπερδεμένος λόγω και της προσπάθειας «τρομοκράτησης» που γίνεται από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.  

Γι αυτό τον λόγο σε όλες τις προεκλογικές ομιλίες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται αναλυτική αναφορά στην καταγγελία του μνημονίου και τα μέτρα τα οποία θα επαναδιαπραγματευτεί και προέρχονται από την δανειακή σύμβαση.


«Εμείς και το Μνημόνιο θα ακυρώσουμε και τους δυσμενείς όρους της δανειακής σύμβασης θα επαναδιαπραγματευτούμε. Από πότε η επιλεκτική και μερική επαναδιαπραγμάτευση συνιστά ρήξη; Κινδυνολογούν, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την ακύρωση του Μνημονίου. Τη στιγμή, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι ίδιοι θα ακυρώσουν τις υπογραφές τους» είπε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας στην προεκλογική του ομιλία στην Σπάρτη.


Το ίδιο μήνυμα έχει σταλεί και προς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονται στα ΜΜΕ. Θα πρέπει κυρίως αυτό το διάστημα που κρίνονται πολλά να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ώστε να μην δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του κόμματος.


Στην Κουμουνδούρου γίνονται συνεχείς συσκέψεις για την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου καθώς καταφθάνουν και οι κυλιόμενες μετρήσεις.


Το γεγονός ότι επισκέφθηκε την Σπάρτη μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σχετικά χαμηλά ποσοστά καθώς ήρθε τρίτο κόμμα συγκεντρώνοντας 11%. Επίσης οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν πολλά και στις δύο τελευταίες ανοικτές συγκεντρώσεις που θα γίνουν στην πλατεία Αριστοτέλους και την Ομόνοια την Πέμπτη το βράδυ πριν από τις εκλογές.


Το δίλημμα που θα θέτει ο Α. Τσίπρας μέχρι και την ημέρα των εκλογών είναι ένα «γνωρίζει ο ελληνικός λαός ότι στις 17 Ιουνίου θα επιλέξει: Ή το Μνημόνιο, που οδηγεί την Ελλάδα σε οικειοθελή αποχώρηση από την Ευρωζώνη. Ή το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που εγγυάται τη συμμετοχή της στο ευρώ και την έξοδο της χώρας από την κρίση».


Παράλληλα θα συνεχιστούν και οι επιθέσεις εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «Μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος. Και εννοούν την παράταση της μνημονιακής λιτότητας. Το ν’ αλλάξει, δηλαδή, μόνο η δόση του θανατηφόρου φαρμάκου του Μνημονίου. Να το κάνουν πιο εύπεπτο. Το Μνημόνιο ή το ακυρώνεις ή το εφαρμόζεις. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κινδυνολογούν με την ακύρωσή του από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για να το εφαρμόσουν» σημείωσε ο Α. Τσίπρας κατά την προεκλογική του ομιλία στην Σπάρτη.


              real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου