2 Ιουν 2012

Το «ντέρμπι» συνεχίζεται

Ελαφρύ προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας «δείχνουν» δύο νέες δημοσκοπήσεις που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν άλλες δύο δημοσκοπήσεις.

Με 2,6 μονάδες προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ, όπως καταγράφει δημοσκόπηση της Κάπα Research, την οποία δημοσιεύουν σήμερα «τα Νέα». Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,6%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ με 9,9%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,3%, Χρυσή Αυγή 5,1%, Δημοκρατική Αριστερά 4,4%, ΛΑΟΣ 1,5%, Δημιουργία Ξανά - Δράση 1,5%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,3%. Άλλο κόμμα απάντησαν πως θα ψηφίσουν το 1,6% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος υπολογίζεται στο 14%.


Πρώτη στην πρόθεση ψήφου έρχεται η ΝΔ και στη δημοσκόπηση της RASS για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 26,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 24,2%. Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και ακολουθούν: Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,8%, Δημοκρατική Αριστερά 5,4%, ΚΚΕ 5,2%, Χρυσή Αυγή 3,6%, Δημιουργία Ξανά - Δράση 2,4%, Οικολόγοι Πράσινοι 0,8% ΛΑΟΣ 0,7%. Άλλο κόμμα απάντησε πως θα ψηφίσει το 1,5% των ερωτηθέντων, ενώ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα άκυρα – λευκά συγκεντρώνουν το 1,7%. Στο 10,1% προσδιορίζεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.


Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή». Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, η ΝΔ 25,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Χρυσή Αυγή 4,5%, η Δημιουργία Ξανά 2,5%.


Πρώτο κόμμα τους αναποφάσιστους (19,2%) «δείχνει» η δημοσκόπηση της Ελληνικής Δημοσκοπικής Εταιρείας, που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παρασκευή+13». Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου, αφού συγκεντρώνει ποσοστό 18,3%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 18%. Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ με 10,0%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,9%, Δημοκρατική Αριστερά 5,8%, ΚΚΕ 5,1%, Χρυσή Αυγή 4,0%, Δημιουργία Ξανά – Δράση 2,3%, Οικολόγοι Πράσινοι 1,4%. Άλλο κόμμα απάντησε πως θα ψηφίσει το 10,0% των ερωτηθέντων.


Από ότι φαίνεται κλείδωσε το τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα με πιθανότερη ημερομηνία την επόμενη Πέμπτη.

Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιώργου Μουρούτη με τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Νίκο Παππά, κατά την οποία υπήρξε καταρχήν συμφωνία για την τηλεοπτική αναμέτρηση των δύο αρχηγών.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί το γεγονός, σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας έχει ζητήσει το ντιμπέιτ να γίνει στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και αντί της παρουσίας δημοσιογράφων από όλα τα κανάλια, να είναι λιγότεροι οι δημοσιογράφοι, μετά από κοινή επιλογή, ώστε να είναι εφικτός ο διάλογος μεταξύ των δύο αρχηγών.

         parapolitika.gr 
               real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου