22 Ιουν 2012

Απόψε ο ιστορικός προημιτελικός της Ελλάδας απέναντι στην Γερμανία

Το σημαντικότερο παιχνίδι στο Euro 2012 δίνει στις 21:45 η Ελλάδα με αντίπαλο την πανίσχυρη Γερμανία για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η Εθνική δίνει τον πιο σπουδαίο αγώνα της μετά τον τελικό του Euro 2004, απέναντι σε ένα από τα μεγάλα φαβορί για να κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος έχουν την ευκαιρία να γράψουν ιστορία με νίκη επί των «πάντσερ», μια και σε οκτώ αναμετρήσεις στο παρελθόν, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετρά πέντε ήττες και τρεις ισοπαλίες.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν σκοπεύει να αλλάξει το επιτυχημένο πλάνο για την αρχική ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στη Ρωσία και η σίγουρη αλλαγή θα είναι ο Γρηγόρης Μάκος στη θέση του τιμωρημένου Γιώργου Καραγκούνη. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Μιχάλης Σηφάκης, ενώ στην άμυνα θα αγωνιστούν από δεξιά προς τα αριστερά οι Βασίλης Τοροσίδης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Γιώργος Τζαβέλλας. Στη μεσαία γραμμή ως αμυντικά χαφ θα παίξουν οι Γρηγόρης Μάκος και Γιάννης Μανιάτης, με τον Κώστα Κατσουράνη να παίζει λίγο πιο μπροστά τους. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Φάνης Γκέκας, δεξιά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και αριστερά ο Γιώργος Σαμαράς, όμως ο Σάντος ενδέχεται να αφήσει εκτός 11αδας τον Γκέκα, με τον Σωτήρη Νίνη να παίρνει θέση στο δεξί άκρο και τον Σαλπιγγίδη να πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης.

Ο γνωστός ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής της Γερμανίας Γιώργος Χατζημαρκάκης θέλει νίκη της Ελλάδας, στα σημεία κατά τη διάρκεια του σημερινού προημιτελικού του Euro 2012 που θα πραγματοποιηθεί στις 9.45' στο Γκτανσκ της Πολωνίας.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα protagon.gr ο κ. Χατζημαρκάκης επιχειρεί να προσεγγίσει τη συνάντηση με όρους ευρωπαϊκής σημειολογίας και σημειώνει ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια νίκη που να την ενθαρρύνει, ως μια νέα αφετηρία ανάκαμψης για το μέλλον».

«Ακόμη και οι Γερμανοί αν νοιάζονται για την Ευρώπη θα πρέπει να χαρούνν αν θα χάσουν από την Ελλάδα» σημειώνει ο Ευρωβουλευτής.

Και καταλήγει: «Ωστόσο επειδή πρόκειται καθαρά για ένα αθλητικό γεγονός, επιθυμώ να γίνει το καλύτερο παιχνίδι του Euro 2012, να κυριαρχήσει ο σεβασμός και το καθαρό παιχνίδι και να νικήσει η Ελλάδα 16-15 στα πέναλτι!»

Η πλήρης απάντηση του κ. Χατζημαρκάκη στο ερώτημα «στο ματς Ελλάδα Γερμανία είστε με την Ελλάδα ή με τη Γερμανία;» είναι η εξής:
«Πάντα ισχυρίζομαι πως είμαι ευρωπαίος πατριώτης: Στη λογική αυτή λοιπόν σκέφτομαι πως η Γερμανία δεν χρειάζεται κίνητρο για να συμμετέχει στην οικονομική ανάπτυξη της Ε.Ε. Τα έχει καταφέρει και με το παραπάνω.

Ολη αυτή η μεταπολεμική οικονομική ανάπτυξη ξεκίνησε για τη Γερμανία από την κατάκτηση του Μουντιάλ από τους Γερμανούς το 1954. Στη Γερμανική ιστορία καταγράφεται το γεγονός ως το επίσημο σημείο έναρξης της ανάκαμψης της Γερμανίας. Σήμερα λοιπόν, μετά από μια μεγάλη κρίση, μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η Ελλάδα, έχει ανάγκη από μία νίκη που θα την ενθαρρύνει, που θα αποτελεί σημειολογικά μια νέα αρχή, μια αφετηρία ανάκαμψης για το μέλλον.

Αρα, ολόκληρη η Ευρώπη θα έχει οικονομικό όφελος από αυτή τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας. Συνεπώς, ακόμα και οι Γερμανοί - αν νοιάζονται για την Ευρώπη - θα πρέπει να χαρούν αν θα χάσουν από την Ελλάδα! Αυτή όμως είναι μια "πολιτική" ανάγνωση που πρέπει να κάνει κάθε ευρωπαίος πατριώτης και ομολογώ πως έκανε τους Γερμανούς να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα με μεγαλύτερη συμπάθεια όταν την ανέφερα στη μεγαλύτερη εκπομπή της ZDF. Το επίπεδο των συμβολισμών έχει πάντα τη σημασία του.

Ωστόσο επειδή πρόκειται καθαρά για ένα αθλητικό γεγονός, επιθυμώ να γίνει το καλύτερο παιχνίδι του Euro 2012, να κυριαρχήσει ο σεβασμός και το καθαρό παιχνίδι και να νικήσει η Ελλάδα 16-15 στα πέναλτι!»

         iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου