18 Ιουν 2012

«Η Ελλάδα να τηρήσει τις συμφωνίες και να μείνει στο ευρώ»

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της καγκελαρίας, η κυρία Μέρκελ τηλεφώνησε στον κ. Σαμαρά προκειμένου να τον συγχαρεί για το καλό αποτέλεσμα του κόμματός του στις εκλογές. Κατά την διάρκεια δε της συνομιλίας, η Καγκελάριος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα σεβαστεί τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

Tην ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών εξέφρασε ο Λευκός Οίκος ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα να σχηματιστεί σύντομα κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας τη θέση για εφαρμογή των όσων έχουν συμφωνηθεί και για παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, δήλωσε: «Συγχαίρουμε τον ελληνικό λαό για τη διεξαγωγή των εκλογών σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Ελπίζουμε ότι αυτές οι εκλογές θα οδηγήσουν γρήγορα στο σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης που θα σημειώσει έγκαιρη πρόοδο όσον αφορά τις οικονομικές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος Ομπάμα και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες, πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον όλων μας η Ελλάδα να παραμείνει στη ευρωζώνη, σεβόμενη τη δέσμευσή της να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις».

      newsbomb.gr
      iefimerida.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου