14 Ιουν 2012

«Φοβισμένος αρχηγός ο Σαμαράς»

Κορυφώνει τις επιθέσεις του εναντίον της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΝΔ «φοβισμένο αρχηγό». «Εγώ δεν θα προδώσω τους Έλληνες και θα παλέψω για να βγει η χώρα από την κρίση», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, δεν αποκάλυψε το plan B σε περίπτωση που οι ευρωπαίοι ηγέτες διαφωνήσουν με το σχέδιο του κόμματός του και την επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση. «Υπάρχουν τρόποι, δεν θα το βάλουμε εύκολα κάτω», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Πρόσθεσε πάντως, πως μοναδικός στόχος είναι η παραμονή της χώρας μας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Παράλληλα, υποστήριξε πως την επομένη των εκλογών η χώρα θα έχει κυβέρνηση και ζήτησε ισχυρή εντολή. «Συμφέρον του τόπου, είναι στις 18 Ιουνίου να έχει κυβέρνηση και η επιλογή του λαού μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ισχυρή διαπραγμάτευση. Ο λαός επιθυμεί “καθαρές λύσεις”, γιατί έχουμε καθυστερήσει. Το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει τον εαυτό του απέξω, γιατί είναι μέρος της κρίσης και όχι της λύσης. Δεν μπορείς να χτίσεις κάτι νέο με παλιά υλικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ευρύτερες δυνάμεις στη νέα εκλογική αναμέτρηση. Ακόμα και αυτοδυναμία να πάρουμε, θα επιδιώξουμε συνεργασίες. Η πόλωση θα αναδείξει και τους δύο πόλους πιο ισχυρούς από το αποτέλεσμα της 6ης Μάη».


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως ακόμα και στην περίπτωση που το κόμμα του θα έχει 151 βουλευτές θα επιδιώξει τη συνεργασία και με άλλα κόμματα της αριστεράς. «Θα απευθυνθούμε για συνεργασίες σε όσους νοιώθουμε πιο κοντά μας και στο ΚΚΕ, γιατί πιστεύουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα αλλάξουν άποψη, γιατί συντελούνται κοσμοϊστορικές αλλαγές. Ο κ. Κουβέλης πρέπει να ανοίξει τα χαρτιά του, αν είναι με τη συνέχεια του μνημονίου, ή με κυβέρνηση της αριστεράς. Δεν τέθηκε θέμα εξόδου από την ευρωζώνη, εμείς λέμε μέσα στην ευρωζώνη, αλλά όχι με ισοπέδωση του λαού, αλλά το λαό όρθιο, με προσπάθεια να απεμπλακούμε από το μνημόνιο. Αυτό που επιδιώκουν οι αντίπαλοί μας, είναι να μην έχουν αντιπολίτευση, αν κερδίσουν τις εκλογές και να εφαρμόσουν τη συνέχεια των μνημονίων. Όσο μεγαλύτερη δύναμη έχουμε στην κάλπη και τη Βουλή, τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα έχουμε στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και στην προσπάθεια να σταθεροποιήσουμε την οικονομία».


Στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται για την μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που θα γίνει στις 20:00 στην πλατεία Ομονοίας και την οποία θα μεταδώσει ζωντανά το
Real.gr. Ο Αλέξης Τσίπρας θα ολοκληρώσει τον προεκλογικό του αγώνα την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη με ομιλία στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας χθες στην κεντρική πλατεία της Πάτρας τόνισε πως εγγυάται την ασφαλή πορεία της χώρας μέσα στην ευρωζώνη. «Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας για να αποκαταστήσουμε το δικαίωμα της ελληνικής οικογένειας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, στην αξιοπρεπή διαβίωση, την ασφαλή εργασία και τη δίκαιη αμοιβή, καθώς και για να έχουν όλες και όλοι αξιοπρεπή σύνταξη για τα γηρατειά και περίθαλψη, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους».


Επανέλαβε το διακύβευμα των εκλογών υποστήριζοντας ότι με τη συνέχιση των μνημονίων η χώρα θα βρεθεί εκτός ευρώ. «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, και ευρώ και ΣΥΡΙΖΑ», ενώ όπως συμπλήρωσε «ένα είναι το πραγματικό δίλημμα: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».


Επιτέθηκε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «δεν θα τη γλυτώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα περάσουν το Μνημόνιο από την πίσω πόρτα την Κυριακή με το κόλπο του ευρώ, για να συγκυβερνήσουν και να το εφαρμόσουν από τη Δευτέρα».


Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο ότι λένε ψέματα προσθέτοντας: «Μας φοβίζουν με τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτοί που τους έχουν πετσοκόψει δύο και τρεις φορές, που έχουν βάλει τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο». 


              real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου