18 Ιουν 2012

Η αντιπολίτευση ξεκινάει από σήμερα

«Τα μέτρα λιτότητας δεν μπορούν πλέον να περάσουν». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με το που έγιναν γνωστά τα εκλογικά αποτελέσματα.

Το υψηλό ποσοστό που κατέγραψε φτάνοντας πολύ κοντά στη νίκη του δίνει τον «αέρα» που χρειάζεται για να συγκρουστεί με τα κόμματα εκείνα που θα συγκροτήσουν τη νέα κυβέρνηση. «Δεν θα αποφασίζουν πλέον ερήμην του ελληνικού λαού. Το μήνυμα το πήραν και στην Ελλάδα αλλά και τις Βρυξέλλες» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.


Από την πρώτη στιγμή έκλεισε την πόρτα της συνεργασίας με τη ΝΔ και το διατύπωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά κατά την τηλεφωνική συνομιλία όταν τον κάλεσε για να τον συγχαρεί για την εκλογική νίκη. «Θα είμαστε μια δυναμική αντιπολίτευση σε μία ανίσχυρη κυβέρνηση» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνοντας τις προθέσεις που θα έχει το κόμμα του με το άνοιγμα της νέας Βουλής.


Τα συναισθήματα του Αλέξη Τσίπρα ήταν ανάμεικτα, όπως δήλωσε ο ίδιος. «Χάσαμε τις εκλογές αλλά είχαμε απέναντι μας μία ανίερη συμμαχία των δυνάμεων του χθες, μία ανίερη συμμαχία δυνάμεων εντός και εκτός της χώρας, που έκανε ότι μπορούσε για να ανακόψει το πόθο του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη και ζωή με αξιοπρέπεια».


Το στοίχημα για τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι να διατηρήσει το υψηλότερο ποσοστό που έλαβε ποτέ σε εκλογές κόμμα της Αριστεράς από τη Μεταπολίτευση. Το σύνθημα το έδωσε ο ίδιος μαζί με τον Μανώλη Γλέζο στα Προπύλαια όταν πήγαν να ευχαριστήσουν τους ψηφοφόρους του κόμματος στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ενθουσιασμός ήταν διάχυτος παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέκτησε την πρώτη θέση. «Φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό. Ήταν μια κατάκτηση. Δυστυχώς θα δικαιωθούμε για αυτά που είπαμε προεκλογικά» είπε στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Αλέξης Τσίπρας.


Ωστόσο, πολλά θα εξαρτηθούν και από τη στάση που θα κρατήσουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις από την επίσημη «γραμμή» που θα θελήσει να ακολουθήσει η Κουμουνδούρου.


              real.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου