2 Ιουν 2012

Η παρέμβαση Καραμανλή έφερε αντιδράσεις

Να στηρίξουν τη ΝΔ και όχι να απέχουν ή να ψηφίσουν μικρότερα κεντροδεξιά σχήματα καλεί με δήλωσή του τους πολίτες, ο πρώην πρωθυπουργός Κωστας Καραμανλής.

«Αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα» τονίζει συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής.


Όλη η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού είναι η ακόλουθη:


«Είναι μπροστά μας η σοβαρή πιθανότητα μιας πολύ πιο οδυνηρής περιπέτειας για όλους. Η άποψη ότι δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα χειρότερο είναι εσφαλμένη. Ειδικά όταν η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως κατά κανόνα μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές.


Υπάρχει όσο ποτέ ανάγκη να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα και έξοδος από την καταστροφική ύφεση. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι μια όσο το δυνατόν ισχυρότερη Νέα Δημοκρατία. Γι αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.


Αντιθέτως αν επιλέξουμε την αποχή ή την ψήφο διαμαρτυρίας και μάλιστα σε μικρότερους σχηματισμούς της ευρύτερης κεντροδεξιάς στην ουσία ψηφίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμμέσως πλην σαφώς δηλαδή πολίτες χωρίς αριστερό προσανατολισμό θα στήριζαν έτσι την Αριστερά. Ειδικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση αυτό δεν βοηθάει την Ελλάδα».


ΛΑΟΣ: «Ο Καραμανλής δεν διδάσκεται από τα λάθη του»


«Το πιο λυπηρό της όλης υπόθεσης, είναι το ότι μερικοί άνθρωποι δεν διδάσκονται από τα λάθη τους.Τα ίδια ακριβώς έλεγε ο κ. Καραμανλής και στις εκλογές του 2009 και παρέδωσε τη χώρα στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου με 43,92% και 160 βουλευτές. Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος δεν διδάσκεται από τα λάθη του.» αναφρέρει η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ


Στ. Μάνος: «Ο Καραμανλής βασικός υπαίτιος για την καταστροφή της χώρας»


«Μετά από δύο χρόνια εκκωφαντικής σιωπής, ο κ. Καραμανλής, ένας από τους βασικούς υπαίτιους για την καταστροφή της χώρας, μας καλεί να ψηφίσουμε ένα κόμμα που δεν μπορεί για να αποφύγουμε ένα κόμμα που δεν θέλει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δράσης.


Ν. Κακλαμάνης: «Εγγυητής της πολιτικής ομαλότητας ο Καραμανλής»


«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραμένει εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδος, καθώς και σημαντική σταθερά της ενότητας της παράταξής μας αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Κ. Καραμανλής, το 2009, στην ουσία, «ανετράπη», πληρώνοντας το τίμημα του «ρομαντικού εθνικισμού» του» σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. 


               real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου