8 Ιουν 2012

Άναζητούν τον Ηλία Κασιδιάρη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής κρύβεται από τη στιγμή που εγκατέλειψε το στούντιο του «Πρωινού ΑΝΤ1», εκτοξεύοντας απειλές προς δημοσιογράφους και τεχνικούς ότι θα επιστρέψει με άλλα 100 άτομα.

Λίγο πριν, είχε γρονθοκοπήσει τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, και είχε πετάξει ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου. Το γεγονός που πυροδότησε την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη ήταν η αναφορά από μεριάς Δούρου στην εκκρεμή δικαστική υπόθεση εις βάρος του στελέχους της Χρυσής Αυγής.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης απάντησε λέγοντας «νούμερο» την κ. Δούρου και «παλιοκουμμούνι» τη Λιάνα Κανέλλη.

Στη συνέχεια, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, εξέδωσε εντολή για τη σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη, με την αυτόφωρη διαδικασία, για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης όσον αφορά στη βουλευτή του ΚΚΕ και απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση για την περίπτωση της κ. Δούρου. Σημειώνεται ότι ο εκλεγείς με τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές της 6ης Μαΐου δεν καλύπτεται από βουλευτική ασυλία.

Το πρωτόγνωρο για την Ελλάδα περιστατικό απρόκλητης βίας σε τηλεοπτική ζωντανή εκπομπή, προκάλεσε σοκ τόσο στην κοινή γνώμη όσο και στον πολιτικό κόσμο.

Η κατακραυγή της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων ήταν σύσσωμη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, σημείωσε πως «η Πολιτεία δεν έχει ανοχή σε φαινόμενα που παραβιάζουν τους κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας και θίγουν το συλλογικό αξιακό μας υπόβαθρο».

Ο πρωθυπουργός, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, καταδίκασε την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της «Χρυσής Αυγής» εναντία στη βουλευτή του κόμματος. Από την πλευρά του το Κομμουνιστικό Κόμμα σημείωσε σε ανακοίνωσή του ότι «τα ναζιστικά μορφώματα αντιμετωπίζονται από τον ίδιο το λαό, με την ισχυροποίηση και ριζοσπαστικοποίηση του εργατικού λαϊκού κινήματος (...) Η Χρυσή Αυγή εδώ και πολλά χρόνια στηρίζει εργοδοτικούς μηχανισμούς κατά των εργαζομένων για το σπάσιμο απεργίας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, χαρακτήρισε ντροπή «για την κοινωνία και το πολιτικό σύστημα» τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον ελληνικό λαό να κλείσει την πόρτα της βουλής «σε μια ναζιστική συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου, με την ονομασία Χρυσή Αυγή».
«Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Πάνος Καμμένος σχολίασε ότι «αποκαλύφθηκαν και σε τηλεοπτικό χρόνο οι νεοναζί. Έχουν την πολιτική ευθύνη αυτοί που νομιμοποίησαν τους ναζιστές, που έβαλαν στη Βουλή μπράβους ναζιστές, οι οποίοι οδηγούν τη χώρα σε εμφύλια σύρραξη.

«Ελπίζω πως όσοι ψήφισαν και έστειλαν στη Βουλή αυτά τα φασισταριά, αυτά τα υποκείμενα, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Τέλος, η Χρυσή Αυγή επιρρίπτει την ευθύνη στην κ. Κανέλλη, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας ότι «πρώτη σηκώθηκε και χειροδίκησε κατά του εκπροσώπου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ηλία Κασσιδιάρη, η Λιάνα Κανέλλη κτυπώντας απρόκλητα τον στο πρόσωπο με ένα πακέτο εντύπων».

«Η χώρα έχει εκπαιδευτεί από τη μεταπολίτευση και μετά να δέχεται τέτοια φαινόμενα ως χαρτομαγκιές», δήλωσε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, μια ημέρα μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, η κ. Κανέλλη επισήμανε πως «έχουμε εξοικειωθεί με το τέρας και απλώς χάρη στη σύμπτωση του τέλους μιας εκπομπής τραβήχτηκε η κουρτίνα και φάνηκε το ζονκ». «Θυμηθείτε πόσοι επίχαιραν με κάτι γιαουρτώματα», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι το περιστατικό θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου, απάντησε: «Το εύχομαι, το ζητάω, το περιμένω, το προσδοκώ, το ονειρεύομαι». «Αν μπορούσα να προτείνω μια αντίδραση σε αυτό, πέρα από το μαύρο στο μαύρο, είναι η κάλπη είναι μπροστά και η ιστορία είναι το μεγαλύτερο δικαστήριο», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ασύλληπτος παραμένει ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε χθες ένταλμα σύλληψης μετά τη χειροδικία του κατά της Λιάνας Κανέλλη.
Το αυτόφωρο λήγει σε 48 ώρες, δηλ. το πρωί του Σαββάτου, και εάν μέχρι τότε δεν έχει συλληφθεί, θα ασκηθεί δίωξη εναντίον του για να δικαστεί.


«Εγώ δεν έχω την ψυχραιμία του Μητσοτάκη για να είμαι ειλικρινής Είμαι ένας άνθρωπος που έχω πάρει και από την μαμά μου ένα κομμάτι του εκρηκτικού της χαρακτήρα. Εγώ νομίζω θα τον είχα πλακώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη για την επίθεση του Η. Κασιδιάρη στην Ρένα Δούρου και την Λιάνα Κανέλλη. 

Με ύβρεις και προπηλακισμούς επιτέθηκαν το Σάββατο μέλη της Χρυσής Αυγής, στα γραφεία τους στην Καλαμάτα, στον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού BEST TV, Νίκο Μπελογιάννη.

Για το επεισόδιο έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Καλαμάτας και αναμένονται μηνύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, που βρισκόταν στην Καλαμάτα εν όψει της προεκλογικής περιόδου, τηλεφώνησε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και με έντονο ύφος επιτέθηκε φραστικά εναντίον του καναλιού.

Ο ιδιοκτήτης του καναλιού προσπάθησε να επικοινωνήσει με τοπικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, αλλά στάθηκε αδύνατο. Ετσι αναγκάστηκε να πάει ο ίδιος στα γραφεία του κόμματος, όπου, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μιχαλολιάκος διέταξε στελέχη του κόμματός του να τον πετάξουν έξω, όπως κι έγινε.

         newsbomb.gr
           enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου