9 Ιουν 2012

" Έκανα ό,τι μπορούσα"

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και τα μέτρα λιτότητας μπορεί να «χαλαρώσουν» εξέφρασε σε συνέντευξη του στο Bloomberg ο πρώην πρωθυπουργός.

«Μπορούμε να έχουμε κάποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα. Εάν μπορέσουμε να επεκτείνουμε την δημοσιονομική προσαρμογή για έναν ακόμη χρόνο ή περίπου θα αφαιρέσει λίγο πόνο» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.


Για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι όποιος κερδίσει θα «ενεργήσει υπεύθυνα». «Ένα ό,τι μπορούσα. Τώρα εξαρτάται από την επόμενη κυβέρνηση να πάρει αυτό το πακέτο διάσωσης και να το ‘’τρέξει’’» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι προσωπικές θυσίες που έκανε «άξιζαν» προκειμένου να υπηρετήσει την πατρίδα του.


Ωστόσο άφησε αιχμές κατά των Ελλήνων πολιτικών που, όπως ανέφερε, δημιουργούν μη ρεαλιστικές προσδοκίες για την αναθεώρηση των συμφωνιών. Σε περίπτωση που υπάρξει μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε ότι αυτή θα καταλήξει σε υπερπληθωρισμό, φυγή των τραπεζικών καταθέσεων και σε χαμηλότερη ανάπτυξης και μικρότερους μισθούς. 



              real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου