3 Ιουν 2012

«Υπάρχει το λόμπι της δραχμής»

«Υπάρχει το λόμπι της δραχμής που επιδιώκει την επιστροφή της χώρας στη δραχμή. Για να λεηλατήσουν τη χώρα κανονικά στη συνέχεια», τόνισε χαρακτηριστικά, στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Μάλιστα, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι σε μια Ευρώπη που αλλάζει «θα ήταν έγκλημα να χάσουμε, ύστερα από τόσες θυσίες την ευκαιρία που άρχισε να προβάλλει», καθώς εκτίμησε ότι το ευρωομόλογο δεν θα αργήσει να γίνει πραγματικότητα, ενώ προσέθεσε ότι «αν εμείς έχουμε καταγγείλει εν τω μεταξύ τη δανειακή σύμβαση, δε θα μπορέσει η Ελλάδα να επωφεληθεί. Όπως δε θα επωφεληθεί ούτε από τα ομόλογα έργου που θα βγουν πολύ νωρίτερα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκφράζει το παλιό, το λαϊκισμό και τον κρατισμό, σημειώνοντας: «Να μην ισχυρίζεται κανείς ότι δεν υπάρχει η διαδικασία αποπομπής μας από την ευρωζώνη. Αν διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας, μόνοι μας θα αναγκαστούμε να φύγουμε. Και κάτι τελευταίο: Αν υπήρχε μονομερής καταγγελία της δανειακής σύμβασης, τότε προτού αντιδράσουν οι δανειστές μας θα αντιδρούσαν οι αγορές. Και εκεί δεν υπάρχει ούτε "σκληρή διαπραγμάτευση, ούτε μπλόφα" ».

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι μπορεί να συνεργαστεί με όσους δέχονται την επιδίωξη «να εξαλείψουμε το έλλειμμα , αλλάζοντας την οικονομική πολιτική της ασφυξίας και παραμένοντας στο ευρώ».

         newsbomb.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου