14 Ιουν 2012

Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κάνει εποχή "Ανδρέα Παπανδρέου"

«Εμείς το πιστεύουμε το πρόγραμμα μας, είναι κοστολογημένο σε ευρώ όταν άλλα προγράμματα είναι θεωρητικά σε ευρώ αλλά θα είναι σε δραχμές, αν το κάνουν ποτέ», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

«Έχουμε πει ότι θέλουμε να αλλάξουμε το πρόγραμμα για να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και να μείνουμε μέσα στο ευρώ», τόνισε ο κ. Σαμαράς και εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για μονομερή καταγγελία του μνημονίου, που δημιουργεί – εν γνώσει του - ρήξη και έξοδο από το ευρώ. «Μιλάμε για μια τελείως διαφορετική άποψη», ενώ σημείωσε ότι αν πάμε σε καταγγελία, «η Ελλάδα θα γίνει το μαύρο πρόβατο, και κάποιοι θέλουν να γίνει αυτό, να βγει το μαύρο πρόβατο να το φάει ο λύκος για παραδειγματισμό».


Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν είμαι της άποψης οι Έλληνες να γίνουν τα γκαρσόνια της Ευρώπης, αλλά να γίνουν οι οικοδεσπότες της Ευρώπης».

Σε ερώτηση για το εάν θα επιμείνει να είναι πρωθυπουργός μετά τις εκλογές, σε περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και εάν υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, ο Αντ. Σαμαράς είπε: «Σε μια δημοκρατία μου φαίνεται περίεργο να τίθεται το ερώτημα αν θα πρέπει ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος να ηγηθεί. Μου λέτε να πω στο λαό μην με ψηφίσετε, δεν θα είμαι εγώ;» ενώ συμπλήρωσε πως δεν θα είναι πολλοί εκείνοι που αυτήν τη στιγμή θα διεκδικήσουν τη θέση του πρωθυπουργού, ειδικά αν δεν έχουν εκλεγεί. Τόνισε επίσης την ανάγκη για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας την επόμενη μέρα.

 

Για το Plan B του Αλέξη Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Μου έκανε κατάπληξη η θέση του κ. Τσίπρα ότι δεν το λέει για να μην το μάθει ο αντίπαλός του» ενώ έκανε λόγο για κλειστό πόκερ και αναρωτήθηκε: «Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να το μάθει; Εγώ πιστεύω ότι δεν έχει σχέδιο. Οικονομικό πρόγραμμα που δεν έχει ούτε ένα νούμερο, δεν έχει ούτε ένα στοιχείο». Πρόσθεσε επίσης ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «καλά έκανε και δεν είπε τίποτα γιατί ο λαός δεν θέλει να τα ακούσει αυτά. Ο λαός θέλει κοστολογημένα πράγματα».

Σε ερώτηση για το τι θα κάνει εάν δεν δεχθεί η Ευρώπη τις τροποποιήσεις που προτείνει, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Όλα τα μέτρα που ζητούμε έχουν να κάνουν με θέσεις εργασίας. Παλιά οι Ευρωπαίοι έλεγαν πρώτα σκληρά μέτρα και μετά ανάπτυξη. Η Ευρώπη τώρα αλλάζει», ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό πρέπει να αξιοποιήσουμε. Το γεγονός ότι ένας ισχυρός πόλος παίρνει θέσεις που εμάς μας ευνοούν, όταν κάποιος σαν τη Γαλλία θέλει να σε βοηθήσει, δεν του λες πρόσεξε μην γίνεις Ολαντρέου».


Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε την ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση σωτηρίας και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι δεν θα υπάρξει παράταση της ακυβερνησίας. Στην ερώτηση με ποιους θα συνεργαστεί, τόνισε ότι χωρίς εκ των προτέρων αποκλεισμούς θα πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση με πολιτικό πλαίσιο την παραμονή της χώρας στο ευρώ και την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν πάει άλλο, εμείς είχαμε πάρει το μήνυμα του κόσμου που είναι συνεργασία και παραμονή στο ευρώ. Εγώ πιστεύω ότι θα γίνει κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε όρους απαγορευτικούς. Λέει π.χ. ο κ. Βενιζέλος οικουμενική κυβέρνηση. Τι θα γίνει αν τα άλλα κόμματα δεν δεχθούν; Ο κ. Τσίπρας λέει για αριστερή κυβέρνηση, αλλά οι άλλοι δεν δέχονται. Τέλος, εγώ λέω ότι ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή κυβέρνηση που την αποκαλώ κυβέρνηση σωτηρίας» σημείωσε.


«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κάνει εποχή "Ανδρέα Παπανδρέου"», είπε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν έχει καταλάβει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε μετρήσει, είχε πρόγραμμα συγκεκριμένο οικονομικό, είχε βρει χρήματα από τους προηγούμενους». 


              real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου