7 Ιουν 2012

Ο Ηλίας Κασιδιάρης χαστούκισε την Κανέλλη στον αέρα

Επίθεση από τον υποψήφιο βουλευτή και εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, δέχτηκε η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ενώ συμμετείχαν σε πανελ στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.


Ο κ. Κασιδιάρης χτύπησε την κ. Κανέλλη τρεις φορές, προτού απομακρυνθεί εξοργισμένος από τον χώρο.


Νωρίτερα, ο κ. Κασιδιάρης είχε πετάξει ποτήρι με νερό στη υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου.


Την άμεση σύλληψη του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου. Το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται αυτεπαγγέλτως.


Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το αδίκημα αναβαθμίζεται σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κασιδιάρης μπορεί να συλληφθεί καθώς, ως υποψήφιος, δεν απολαμβάνει βουλευτική ασυλία.


Πρέπει να υπενθυμιστεί ότι ήδη εκκρεμεί δίκη σε βάρος του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία στην επίθεση κατά φοιτητή στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου το 2007.


Εχθές, 6 Ιουνίου, η δίκη του πήρε αναβολή για τις 11 του μηνός.


ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης αποχώρησε, σπάζοντας την πόρτα όπου τον κρατούσαν όπου τον κρατούσαν υπάλληλοι του ΑΝΤ-1.


Στο κατόπι τον πήρε ο εκδότης της εφημερίδας Το Ποντίκι, Αντώνης Δελλατόλας , ο οποίος ήταν στο πάνελ της εκπομπής, χωρίς ωστόσο να τον προλάβει.


Επιστρέφοντας στην εκπομπή, ο κ.Δελλατόλας δήλωσε πως ο Κασιδιάρης συνέχισε τη φασιστική του συμπεριφορά επιχειρώντας να χτυπήσει τους τεχνικούς και τον ίδιο.


Αυτή τη στιγμή αστυνομικοί αναζητούν τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής καθώς έχει εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.


Τη σύλληψη του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου μετά από τον ξυλοδαρμό της βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλης.


Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε νωρίτερα και χτύπησε την κ.Κανέλλη στο τηλεοπτικό πάνελ του ANT1, ενώ πέταξε και ένα ποτήρι νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρρου.


Ο ίδιος έφυγε έσπασε την πόρτα και έφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό βρίζοντας. Τώρα αναζητείται από την αστυνομία για να συλληφθεί.


Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μετά το επεισόδιο με την Λιάνα Κανέλλη υποστήριξε πως η βουλευτής του ΚΚΕ ήταν εκείνη που τον χτύπησε πρώτη και εκείνος αμύνθηκε. Μάλιστα ο κ.Κασιδιάρης υποστήριξε πως θα κάνει μήνυση κατά της Λιάνας Κανέλλη.


Μιλώντας στο newsbeast.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής τόνισε «Πρώτη με χτύπησε η Λιάνα Κανέλλη και αμύνθηκα και γι' αυτό θα μηνυθεί». Μάλιστα υποστήριξε ακόμα πως αν δεν προβληθεί το βίντεο από την αρχή του, θα καταθέσει μήνυση και σε βάρος του ΑΝΤ1.


«Ο Ηλίας Κασιδιάρης προκλήθηκε πρώτος από την κυρία Λιάνα Κανέλλη που του πέταξε τα χαρτιά», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.
Ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας στο Πρώτο Θέμα κάλεσε όλους να μελετήσουν καλύτερα το επίμαχο βίντεο.


Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής εξέφρασε την απορία του για το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη λέγοντας πως το θέμα έγινε Μεσανατολικό.


Ο κ. Μιχαλολιάκος επιφυλάχτηκε για επίσημες δηλώσεις μόλις ενημερωθεί πλήρως για το γεγονός και καταφέρει να έχει επικοινωνία με τον εκπρόσωπο του κόμματός του ενώ ανέφερε ότι σε λίγη ώρα αναμένεται να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από την Χρυσή Αυγή.


 Στη διάρκεια των διαφημίσεων και πριν αποχωρήσει χτύπησε τεχνικούς, δημοσιογράφους, τον Αντώνη Δελλατόλα, αλλά και τον Γιώργο Παπαδάκη.


Μόλις επέστρεψε από τις διαφημίσεις ο Γιώργος Παπαδάκης ανέφερε:


«Ένα απαράδεκτο περιστατικό κυρίες και κύριοι . Νιώθω την ανάγκη να πω ότι ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής , Ηλίας Κασιδιάρης με χυδαία και απαράδεκτη συμπεριφορά εναντίον αρχικά της κ. Δούρου που της πέταξε νερό και στη συνέχεια χτύπησε άσχημα το πρόσωπο της Λιάνας Κανέλλη. Θα μπορούσε η λεκτική αντιπαράθεση να είναι σε όποιο σημείο, αλλά έχουμε επίθεση η οποία είναι άνανδρη πάνω από όλα»


Και πρόσθεσε: «Χειροδίκησε και εναντίον των παιδιών της εκπομπής, έχουν χτυπηθεί και άλλοι συνάδελφοι μας και ο Αντώνης Παπαδάκης. Χτυπήθηκα και εγώ».


Τέλος ανέφερε: «Εγώ δεν ξανακαλώ στην εκπομπή μου εκπροσώπους της «Χρυσής Αυγής» και εάν το ΕΣΡ αποφασίσει να βάλει πρόστιμο στον ΑΝΤ1 δηλώνω δημοσίως ότι θα το πληρώσω εγώ!!!»


"Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι ψυχασθενής. Πρέπει να πάει στο ψυχιατρείο. Πρόκειται για διπολική διαταραχή. Να μπει φυλακή. Δεν μπορεί να ασχημονεί", δήλωσε ο Απόστολος Γκλέτσος, μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, σχετικά με την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη.


"Αποκαλύφθηκαν οι νεοναζιστές, η κοινωνία πρέπει να αντιδράσει σ'αυτούς τους μπράβους που μπήκαν στη βουλή" σχολίασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μετά το περιστατικό στο στούντιο του ΑΝΤ1.


Μετά το ανεκδιήγητο περιστατικό που εκτυλίχτηκε πριν από λίγο στο πλατό της πρωινής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη, με τον άγριο ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη από τον υποψήφιο βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ με παρέμβασή του στην εκπομπή δήλωσε τα εξής:


«Οι σκηνές που παρακολουθήσαμε είναι ντροπή για την κοινωνία μας και το πολιτικό σύστημα. Είναι αδύνατο κάποιοι να θέλουν να επαναφέρουν τους νομούς της ζούγκλας. Όλα αυτά τα φασιστοειδή προσβάλλουν την κοινωνία μας. Ο λαός πρέπει να τους στείλει στη λήθη του παρελθόντος».


"Φωτιά" έχει πάρει το twitter και άλλα social networks από σχόλια σχετικά με την επίθση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη στην υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.


"Κασιδιάρης εναντίον Δούρου - Κανέλλη: Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η... Τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των Ναζί!" σχολιάζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω του twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου