4 Ιουν 2012

Ο ανακριτής Μαλής καλεί το ΚΥΣΕΑ των υποβρυχίων

Αποκαλύπτουμε την επιστολή που αποδεικνύει ότι το ΚΥΣΕΑ ήταν ενήμερο για την απάτη!
Στοιχείο της δικογραφίας η έκθεση Καμμένου προς τον Καραμανλή (1999) για τα υποβρύχια. 
Το “απόρρητο” ΚΥΣΕΑ.


Ο Άκης στην φυλακή, αλλά το ΚΥΣΕΑ που υπέγραψε την αγορά της ντροπής αντιμετώπιζε την άθλια προστασία των βαρώνων της διαπλοκής. Μόνο κάποιος ανεγκέφαλος πρασινοφρουρός θα πίστευε βέβαια ότι ο Άκης έφαγε μόνος του τα εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ της μίζας.

Οι υπογραφές των εκλεκτών του εκσυγχρονισμού στο επίμαχο ΚΥΣΕΑ δεν έπαιξαν σε κανένα από τα μεγάλα ΜΜ”Ε” αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς, υπάρχει το διαδίκτυο. Έτσι για να βλέπει ο κόσμος ποιοί συμμετείχαν (εσκεμμένα ή από “άγνοια” θα το κρίνει η δικαιοσύνη) στο μεγάλο φαγοπότι εις βάρος της πατρίδας.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο όπλο στα χέρια του ανακριτή, που αποδεικνύει ότι όλο τα περισσότερα μέλη του ΚΥΣΕΑ αλλά και ο ίδιος ο Σημίτης ήταν ενήμεροι για το φωτογραφικό της ανάθεσης. Είναι η επιστολή που αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε διαγωνισμός, αλλά οι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου “έστησαν” προσφορές ώστε οι Γερμανοί να ολοκληρώσουν το πλιάτσικο και οι πολιτικοί να γεμίσουν τους λογαριασμούς τους με κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια μίζας. Η επιστολή μάλιστα ήταν ο βασικός μοχλός πίεσης από την πλευρά του Άκη και φαίνεται ότι την χρησιμοποίησε μόλις κατάλαβε ότι οι σύντροφοι του τον εγκαταλείπουν.

Για να καταλάβετε τι θα διαβάσετε. Η συμφωνία με τα υποβρύχια είναι απ’ ευθείας ανάθεση και όχι διαγωνισμός. Όλοι λοιπόν έριξαν τα βάρη στον Άκη, ότι έκανε μόνος του την μεθόδευση και παρουσίασε ως διαγωνισμό μία κραυγαλέα υπόθεση, έχοντας ετοιμάσει ολόκηρη σκηνοθεσία για να παρουσιάσει άλλες δύο προσφορές (!!) ώστε να “πείσει” το ΚΥΣΕΑ για την ορθότητα του σχεδίου.

Ποιά ήταν η μεθόδευση; Ο κύριος Σμπώκος ήρθε σε επαφή με άλλες εταιρείες για να αποσπάσει προσφορές ώστε να βολιδοσκοπήσει την “ανταγωνιστικότητα των Γερμανών”. Οι προμηθευτές βεβαίως νόμιζαν ότι ήταν κάποιο προσχέδιο για μελλοντικό διαγωνισμό αφού βεβαίως επίσημος διαγωνισμός ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ!


Αφού λοιπόν πήραν τις προσφορές με αυτόν τον τρόπο, τις παρουσίασαν ως “επίσημο διαγωνισμό”, δίπλα στην προσφορά των Γερμανών! Όλη η κουβέντα λοιπόν μέχρι σήμερα, γίνεται στην βάση ότι μόνο ο Άκης γνώριζε την απάτη και εξαπάτησε με την σειρά του το ΚΥΣΕΑ.


Η επιστολή λοιπόν που ακολουθεί και διαθέτει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, δείχνει ότι ΟΛΟ το ΚΥΣΕΑ είχε ενημερωθεί από την ίδια την εταιρεία για την παράτυπη χρήση της προσφοράς της (δείτε την πρώτη σελίδα). Για τον ρόλο του Σμπώκου, για τον τρόπο με τον οποίον ζητήθηκε η προσφορά. Όταν λέμε όλοι, το εννοούμε: Ο νυν πρωθυπουργός, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ΟΛΟΙ. Δείτε την δεύτερη σελίδα με όλα τα ονόματα.


Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης, όπως και τα περισσότερα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας, φαίνεται ότι γνώριζαν τι συνέβαινε με την περίφημη αγορά των υποβρυχίων και το κυριότερο, ήταν ενήμεροι για τις κινήσεις του τότε υπουργού κ. Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η εντύπωση αυτή μπορεί να δημιουργηθεί αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την επιστολή που απευθύνεται στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας και περιγράφει τις ενέργειες του τότε Γενικού Διευθυντή Εξοπλισμών κ. Γιάννη Σμπώκου για την υπόθεση των υποβρυχίων και κυρίως την ενημέρωση (ή και την εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη).

Η επιστολή που αποκαλύπτουμε υπογράφεται από τον κ. Ντ. Καστελλάν, ο οποίος είχε αναλάβει τη διαπραγμάτευση για την προμήθεια υποβρυχίων “Scorpène” για τη γαλλο-ϊσπανική κοινοπραξία DNCS. Στην επιστολή του, ο κ. Καστελλάν αναφέρεται στις ενέργειες που είχε κάνει από τον Δεκέμβριο του 1998 έως την κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουλίου 1999, οπότε και αποφασίσθηκε «η απευθείας διαπραγμάτευση μεταξύ των Ελληνικών Ναυπηγείων (σ.σ. του Σκαραμαγκά) και της γερμανικής εταιρείας HDW για την προμήθεια τριών υποβρυχίων».

Τι γνώριζε ο Σημίτης
Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής εξάγεται το συμπέρασμα ότι ο τότε πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ κ. Κώστας Σημίτης γνώριζε τα πάντα. Ήταν ενήμερος για τις ενέργειες και τις επαφές του κ. Γιάννη Σμπώκου. Είχε γίνει δέκτης παραπόνων σχετικώς με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και κυρίως είχε συναινέσει με τον τρόπο του για τις απευθείας διαπραγματεύσεις μεταξύ των ναυπηγείων Σκαραμαγκά με τη ΗDW.

Ο κ. Καστελλάν μάλιστα γράφει στον κ. Τσοχατζόπουλο ότι ήδη η κοινοπραξία την οποία εκπροσωπούσε είχε ήδη εκφράσει την έκπληξή της προς τον κ. Σημίτη επειδή δεν είχε κληθεί να διαπραγματευθεί το ενδεχόμενο συνεργειών ή συμπράξεων με τα «Ελληνικά Ναυπηγεία», που βρίσκονταν ακόμα υπό κρατικό έλεγχο εκείνη την εποχή. Σκοπός ήταν η κατασκευή δύο υποβρυχίων και των απαιτούμενων αντισταθμιστικών από τον «τοπικό κατασκευαστή». Όπως φαίνεται από την αντίδραση, μάλλον απάντηση δεν υπήρξε ποτέ.

Γι’ αυτό και ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας επικαλείται την ευρωπαϊκή δεοντολογία και την πρακτική διενέργειας ανοικτών διαγωνισμών για να εκφράσει, αφ’ ενός, τη δυσφορία του για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και για να ζητήσει, αφ’ ετέρου, μία έστω μια ευκαιρία να παρουσιάσει τα οικονομικά και τεχνικά πλεονεκτήματα των υποβρυχίων Scorpène”.
Ποιος λέει την αλήθεια

Όπως φαίνεται, δεν είναι μόνο ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος το πρόσωπο που πρέπει να ενημερώσει την κοινή γνώμη σχετικώς με όσα συνέβησαν από το 1996 έως το 2004 στον τομέα των εξοπλισμών και να διαψεύσει ή να παραδεχθεί όσα λέγονται για τις μίζες, τις υπόγειες διαδρομές και το μαύρο χρήμα. Όπως φαίνεται κι απ’ αυτήν την επιστολή, ο πρωθυπουργός και τότε πρόεδρος του ΚΥΣΕΑ κ. Κώστας Σημίτης γνώριζε τα πάντα. Κι έτσι προκύπτει ένα καίριο ερώτημα: Γιατί δεν έκανε κάτι;
Θα μπορούσε να έχει καταγγείλει τη διαδικασία, να έχει κάνει ανασχηματισμό απομακρύνοντας τον κ. Τσοχατζόπουλο ή έστω να ζητούσε περισσότερο έλεγχο στις κινήσεις και τις ενέργειες του κ. Σμπώκου. Κι όμως δεν συνέβη τίποτε.

Εντύπωση προκαλεί πάντως και άλλο ένα στοιχείο. Φαίνεται πως όλο και περισσότερα μέλη του ΚΥΣΕΑ γνώριζαν για τις διαδικασίες προμήθειας των υποβρυχίων για το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και για τις αντιδράσεις σχετικώς με όσα συνέβησαν. Κι όπως φαίνεται στο έγγραφο, φαίνεται ότι το έγγραφο έχει κοινοποιηθεί στους κ.κ. Γιάννο Παπαντωνίου, Τάσο Γιαννίτση, Δημήτρη Αποστολάκη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Παπανδρέου, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Μανούσο Παραγουδάκη.

Τα ερωτήματα
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μάλιστα το γεγονός ότι εμπλέκεται και το όνομα του κ. Γιάννου Παπαντωνίου, του ανθρώπου που χειρίστηκε την υπόθεση τόσο ως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, όσο και στη συνέχεια ως υπουργός Εθνικής Άμυνας (και διάδοχος του κ. Τσοχατζόπουλου).

Απορίες προκαλεί επίσης γιατί -και με εντολή ποιων- ο κ. Σμπώκος ήρθε σε επαφή με άλλες εταιρείες για να αποσπάσει προσφορές ώστε να βολιδοσκοπήσει την «ανταγωνιστικότητα των Γερμανών». Από το περιεχόμενο της επιστολής φαίνεται ότι οι προμηθευτές νόμιζαν ότι οι ενέργειες αυτές αφορούσαν σε μελλοντικό διαγωνισμό ενώ επίσημος διαγωνισμός δεν προκηρύχθηκε.
Ωστόσο, με τη διαδικασία αυτή εξασφαλίστηκαν «προσφορές», οι οποίες παρουσιάστηκαν ως «επίσημος διαγωνισμός», δίπλα στην προσφορά των Γερμανών! Όλη η κουβέντα λοιπόν μέχρι σήμερα, γίνεται στην βάση ότι μόνο ο Άκης γνώριζε την απάτη και εξαπάτησε με την σειρά του το ΚΥΣΕΑ.

Ποιος θα απαντήσει λοιπόν;

   harryklynn.blogspot.gr
          newsbomb.gr  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου