3 Ιουν 2012

«Η ακυβερνησία μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις 17 Ιουνίου»

«Δεν δεχόμαστε αριστερές συστάσεις από αυτούς που παίζουν το παιχνίδι των πιο χυδαίων κερδοσκόπων της κατοχικής δραχμής», τόνισε σε ομιλία του στην Χαλκίδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν δεχόμαστε συστάσεις από αυτούς που άθελά τους παίζουν αυτό το παιχνίδι της διεθνούς και της εγχώριας κερδοσκοπίας. Δεν δέχομαι από κανέναν μαθήματα διαπραγμάτευσης, η πραγματική διαπραγμάτευση δεν γίνεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς και στις πλατείες», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι αν δεν διασφαλίζεται ενωτικός χαρακτήρας, «το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να στηρίξει καμία κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να είναι συμπλήρωμα τσόντα κανενός».


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως τις τελευταίες μέρες έχει διαμορφωθεί ένα αδιέξοδο σκηνικό μετά τις θέσεις που έλαβαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, «δεν βλέπω να μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος», τόνισε χαρακτηριστικά και εξέφρασε το φόβο του ότι «αυτή η ακυβερνησία μπορεί να συνεχιστεί και μετά τις 17 Ιουνίου, γιατί έχει στηθεί ένα επιπόλαιο σκηνικό δήθεν δικομματισμού».


«Ο λαός μας λέει ότι η κρίση χρειάζεται εθνική προσπάθεια και όχι λύσεις που διχάζουν την κοινωνία. Αυτό δεν γίνεται κατανοητό από κάποιους που επενδύουν σε προσωπικές στρατηγικές» και συμπλήρωσε πως το θέμα είναι αν μπορούν τα κόμματα να δώσουν κυβέρνηση ικανή να προστατεύσει τις θυσίες των Ελλήνων και να ανακουφίσει τους Έλληνες που δεν αντέχουν άλλη ύφεση. «Παρότι η εντολή αυτή ήταν πικρή για το ΠΑΣΟΚ, είναι στην ουσία της απλή. Μην θέτετε σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Κρατείστε ότι υπάρχει καλό αλλά διορθώστε τα αρνητικά και εμείς έχουμε προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο προς το σκοπό αυτό», είπε ο κ. Βενιζέλος.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως είτε το ένα είτε το άλλο κόμμα είναι πρώτο, κυβέρνηση που θα έχει απέναντί του τον μισό ελληνικό λαό δεν είναι βιώσιμη και πρόσθεσε ότι ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί προοδευτικά με κυβέρνηση που θα έχει τη στήριξη του λαού, τη στήριξη της κοινωνίας.


Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: «Μην νομίζουν μερικοί συμπολίτες ότι όποιος μιλάει για τετελεσμένα γεγονότα όσον αφορά την Ευρώπη μετά τις εκλογές θα λειτουργήσει με μετριοπάθεια, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ. Το κάναμε κι εμείς αυτό το παιχνίδι, πάθαμε και μάθαμε και τώρα οικοδομούμε το μέλλον μας στην αλήθεια. Τάζουν έναν παράδεισο που δεν υπάρχει παρά μόνον στην φαντασία τους. Δεν αντέχει ο λαός άλλη διάψευση, άλλη παραπλάνηση».


«Αυτά που προτείνουμε», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, «η παράταση του χρόνου προσαρμογής σε πέντε συνολικά χρόνια και τα έξι σημεία, δεν τα έχουμε εμπνευστεί τώρα επειδή το ΠΑΣΟΚ έχασε τη δύναμή του. Αυτά τα ίδια τα λέγαμε και πριν τις εκλογές του Μαΐου και αυτά που λέμε είναι η δημοσιοποίηση της μεγάλης μάχης που δώσαμε μήνες ολόκληρους διαπραγματευόμενοι με τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ».


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θέλουμε ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ στη βουλή και στο λαό. Να πείσουμε τους πολίτες, να τους κάνουμε να σκεφτούν και να κρίνουν», ενώ συμπλήρωσε ότι «όλα θα εξοφληθούν άμα τη εμφανίσει. Δεν θέλουμε όμως να πούμε “εμείς σας τα λέγαμε”».



               real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου