21 Μαΐ 2012

O "Βούδας" και οι άλλοι στο ημερολόγιο του Άκη

Στοιχεία "φωτιά" περιέχονται στο ημερολόγιο του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Κάθε μία από τις 2000 σελίδες αποτελεί πολύτιμο υλικό για τις αρχές, αφού ενοχοποιούνται πρόσωπα και καταστάσεις και αποκαλύπτονται οι σχέσεις όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε τη συνήθεια να καταγράφει με λεπτομέρεια τα ραντεβού του, τα οποία πραγματοποιήθηκαν είτε στο γραφείο του στην οδό Κόμνα Τράκα, είτε στο γραφείο της οδού Ομήρου.

Στην ατζέντα του, ο πρώην υπουργός φαίνεται ότι είχε πολύ συχνή επικοινωνία με τη λογίστρια του Φρόσω Λαμπροπούλου και τον εξάδελφό του Νικόλαου Ζήγρα, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των off shore Torcaso και Bluebell που έχουν λάβει ωφέλιμες πληρωμές στο πλαίσιο της προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR M1.    

Επίσης, συχνές ήταν οι επαφές του με τον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Σμπώκο.

Πολλές σελίδες αφιέρωσε στο ημερολόγιό του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, στο 1.000.000 ευρώ και στο πρόσωπο το οποίο κατονομάζει και θα έπρεπε εδώ και ένα χρόνο να του έχει επιστρέψει τα χρήματα από το εξωτερικό, πράγμα το οποίο δεν έκανε ποτέ.

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός φαίνεται να απευθύνεται σε κάποιο πρόσωπο με το οποίο συμφώνησε την Πρωτοχρονιά του 2010 να τον βοηθήσει να στείλει σταδιακά στο εξωτερικό το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σε κάποιο σημείο αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Θέλω να γνωρίζεις να καταλάβεις ότι αν δεν φέρω λεφτά τώρα σε όλους αυτούς επειδή είμαστε σε τραγική οικονομική κατάσταση όλοι μας θα ξεσπάσει θύελλα εναντίον μου και εναντίον σου". Επίσης, σε άλλο σημείο αναφέρει σε άγνωστο πρόσωπο: "Φέρε άμεσα χρήματα...".

Την "αποκρυπτογράφηση" έχουν αναλάβει οι εισαγγελικές αρχές. 
Ωστόσο, φαίνεται ότι είναι αρκετά δύσκολο να θεμελιωθούν και να στοιχειοθετηθούν επαρκώς κατηγορίες που αφορούν πρόσωπα που καταγράφονται στο ημερολόγιο με το όνομα "Βούδας" ή "βοσκός".

Αινιγματική είναι  και η αναφορά σε  χρήματα που θα δοθούν αφού γίνουν όσα ζητάει, που ίσως να αποτελεί  ένδειξη απόπειρας συναλλαγών με παραδικαστικό κύκλωμα, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία.   

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Βήμα" το πρόσωπο που κυρίως στοχοποιείται από τις σημειώσεις σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φαίνεται να είναι κατηγορούμενος και σε άλλη μεγάλη υπόθεση.

            news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου