27 Μαΐ 2012

«Ανεπιθύμητη» στο Facebook η Λαγκάρντ

Συνεχίζονται τα διαδικτυακά «πυρά» στην προσωπική σελίδα της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ στο Facebook παρά το γεγονός ότι η ίδια προσπάθησε να τα «μαζέψει».

Χιλιάδες Έλληνες επισκέπτονται την σελίδα της Κριστίν Λαγκάρντ και την «λούζουν» με διάφορα... επίθετα σε άπταιστα ελληνικά, γαλλικά ή αγγλικά.


Το μήνυμα που έστειλε στη συνέντευξη της στη Guardian προς τους Έλληνες «μην περιμένετε καμία συμπάθεια» έβγαλε πολλούς από τα ρούχα τους που χθες αποφάσισαν να της απαντήσουν στο Facebook.


Στη συνέχεια η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υπό το βάρος των αντιδράσεων και την ώρα που τα σχόλια έπεφταν βροχή επιχείρησε να ανασκευάσει τις δηλώσεις της με νέα ανάρτηση στην σελίδα της. Αν και δεν ζήτησε συγνώμη η Κριστίν Λαγκάρντ επέμεινε ότι είναι «πολύ συμπονετική» απέναντι στον ελληνικό λαό.


«Όπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, είμαι πολύ συμπονετική απέναντι στον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Γι' αυτό το ΔΝΤ υποστηρίζει την Ελλάδα στο εγχείρημα της να ξεπεράσει την παρούσα κρίση και να επιστρέψει στο μονομάτι της οικονομικής ανάπτυξης, της εργασίας και της σταθερότητας. Ένα σημαντικό τμήμα αυτής της προσπάθειας είναι ότι όλοι θα πρέπει να αναλάβουν το δίκαιο μέρος των βαρών, ιδιαίτερα οι πιο προνομιούχοι και ιδιαίτερα υπό όρους του να πληρώνουν τους φόρους τους. Αυτό είναι το σημείο που τόνισα όταν μίλησα στην εφημερίδα Guardian ως τμήμα μίας μεγαλύτερης συνέντευξης πριν αρκετό καιρό» έγραψε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Ωστόσο, η δήλωση αυτή φαίνεται ότι δεν ηρέμησε καθόλου τα ελληνικά πνεύματα που συνέχισαν να της γράφουν τις ενστάσεις και τον θυμό τους. Στην σελίδα γράφουν και πολλοί Έλληνες από το εξωτερικό, όπως την Αυστραλία και το Λονδίνο, που έγιναν έξω φρενών με την Κριστίν Λαγκάρντ.


Αρκετοί μάλιστα προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και δήλωσαν την σελίδα της Κριστίν Λαγκάρντ ως «ανεπιθύμητη» στο Facebook προκειμένου να απαγορευθεί με το αιτιολογικό της «ρητορικής μίσους».


               real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου