20 Μαΐ 2012

Σηκώνει το γάντι ο Αλ. Τσίπρας για το debate

Σηκώνει το γάντι ο Αλ. Τσίπρας και αποδέχεται την τηλεμαχία με τον Αντώνη Σαμαρά που επενδύει στην αποδόμηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Καραδοκεί η Ιπποκράτους, αδιαφορεί η Λ. Συγγρού.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέσω του στενού του συνεργάτη Νίκου Παππά – «το ντιμπέϊτ Τσίπρα – Σαμαρά θα έχει πολύ ενδιαφέρον» έγραψε χθες στο twitter –απάντησε θετικά στην πρόσκληση της ΝΔ για τηλεμαχία των δυο την οποία είχε αποκαλύψει το
Real.gr.

Ο Γιάννης Μιχελάκης τοποθέτησε το ντιμπέϊτ την τελευταία εβδομάδα των εκλογών καθώς στη Λ. Συγγρού θεωρούν ότι μέχρι τότε θα έχει αποκαλυφθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και στην τηλεμαχία θα αποδομηθεί από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά.


Ο κ. Τσίπρας αναμένεται ότι θα αναφερθεί στο θέμα κατά την ομιλία του το μεσημέρι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει τηλεμαχία και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς όπως είπε άλλωστε χθες και ο εκπρόσωπος του κόμματος Αλ. Καλύβης.

Θετικός σε αυτήν την προοπτική εμφανίστηκε και ο κ. Μιχελάκης στις δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ Fm παραπέμποντας στη διακομματική επιτροπή. Σημειώνεται πάντως ότι και στις προηγούμενες εκλογές η ΝΔ κατ’ αυτόν τον τρόπο κατάφερε να ροκανίσει το χρόνο μέχρι τις κάλπες προκειμένου να μην γίνει το ντιμπείτ το οποίο πολλοί από τους συνεργάτες του κ. Σαμαρά εκτιμούσαν ότι έπρεπε να γίνει ανάμεσα στον Πρόεδρο της ΝΔ και τον κ. Βενιζέλο.

Τη συζήτηση παρακολουθούν από κοντά τα επιτελεία όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ το οποίο πίεσε πολύ τη Λ. Συγγρού για την τηλεμαχία χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την έκπληξή της για την απόφαση της ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι «με διάφορα προσχήματα προεκλογικά τίναξε στον αέρα το debate μεταξύ των αρχηγών».


Η Ιπποκράτους σε αυτή τη φάση επιχειρεί να «βάλει» στη συζήτηση και τον κ. Βενιζέλο με την υπενθύμιση ότι την τηλεμαχία με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δεν την ήθελε ο κ. Σαμαράς. Η κ. Γεννηματά πρότεινε τηλεοπτικές συζητήσεις – δηλαδή περισσότερες από μια – μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων – θέση που εν πολλοίς απηχεί και την άποψη που υπάρχει στο επιτελείο του Φ. Κουβέλη.


Στη ΝΔ πάντως επί του παρόντος δείχνουν σχεδόν αδιαφορία για τις αιτιάσεις της Ιπποκράτους σχετικά με το debate. Είναι ενδεικτικό ότι χθες ο κ. Μιχελάκης δεν απάντησε στην ανακοίνωση της Φ. Γεννηματά και όπως θεωρούν πολλά «γαλάζια» στελέχη η Λ. Συγγρού δεν πρόκειται να ασχοληθεί σε αυτήν την προεκλογική περίοδο με το ΠΑΣΟΚ ούτε για το θέμα του debate.
 
               real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου