18 Μαΐ 2012

Δύο debate θέλει ο Σαμαράς

Η στάση της Συγγρού, προκύπτει εμφανώς από την πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να αντιπαρατεθεί με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να «ψαλιδίσει» τα ποσοστά του πολιτικού του αντιπάλου, με το βασικό επιχείρημα πως είτε θα αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα, σε μια Ευρώπη που και αυτή αλλάζει, είτε θα ζήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το Ευρώ, τον τρόμο της απομόνωσης, εκτός Ευρώπης, και της κατάρρευσης όσων είχαμε φτιάξει μέχρι τώρα.

Στενοί συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζουν πως ούτε σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα είχαν νόημα τέσσερις ξεχωριστές τηλεμαχίες, όπως είχε προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Σημειώνουν ωστόσο, πως ο χρόνος επαρκεί για μια κατ' ίδίαν τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ των κυρίων Σαμαρά και Τσίπρα, καθώς και για μια ακόμη, μεταξύ του συνόλου των πολιτικών κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής.

«Στις δέκα μέρες που μεσολάβησαν από τις εκλογές έδειξαν το πρόσωπό τους. Επιδιώκουν να τα "σπάσουμε" με τους εταίρους μας. Και να βγούμε από το ευρώ και την Ευρώπη. Δεν έχουν σχέδιο. Κι αυτά που λένε καθημερινά οδηγούν σε πολύ χειρότερα απ’ αυτά που ζούμε ήδη. Προκαλούν ανησυχία στους πολίτες… Είναι ομοσπονδία από συνιστώσες αριστερών ομάδων. Που ξεκινάνε από τη νεκρανάσταση του σφυροδρέπανου και φτάνουν μέχρι την αναρχία», παρατήρησε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, φωτογραφίζοντάς τον αλλά αποφεύγοντας εμφανώς να τον ονοματίσει.

Μέσα σε μόλις μια ημέρα, «σφυρηλάτησε» το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δυο φορές. Μία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος και μια κατά την επίσκεψή του στα κεντρικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ, όπου κατήγγειλε χαρακτηριστικά αλαζονείας και τυχοδιωκτισμού.

Ο αρχηγός της ΝΔ θα επιχειρήσει να βάλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας συστηματικά στην κοινή γνώμη σε τι δεινά μπορεί να οδηγηθεί ο τόπος εάν κάποιο κόμμα επιχειρήσει να  καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση. Όπως θα υποστηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς, μια τέτοια πολιτική, θα οδηγήσει στην καταστροφή, αφού οι δανειστές μας θα σταματήσουν να πληρώνουν τις δόσεις του νέου δανείου και η χώρα δεν θα μπορέσει να πληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις της και θα εξαναγκαστεί να βγει από το ευρώ. Η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί τουλάχιστον στο μισό. Οι αποδοχές θα πέσουν κι αυτές στο μισό. Οι τιμές θα εκτοξευθούν σε όλα τα εισαγόμενα, και κυρίως στα τρόφιμα και στα καύσιμα. Στο μεταξύ θα πέσει στο μισό και η αξία των καταθέσεων στις τράπεζες αλλά και η αξία των ακινήτων ενώ το χρέος θα διπλασιαζόταν.

Ένα βήμα πριν από την οριστικοποίηση της συμφωνίας βρίσκονται ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία. Η νέα συνάντηση του Γιάννη Μιχελάκη με τον Κώστα Μπακογιάννη που αποκάλυψε το Real.gr έγινε σε πολύ καλό κλίμα και δεν αποκλείεται σήμερα ή το αργότερο μέχρι την Κυριακή να υπάρξουν ανακοινώσεις.

ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία δεν δημοσιοποιούν τις κινήσεις τους οι οποίες γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα ενώ οι χειρισμοί είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί. «Ο Αντώνης Σαμαράς χειρίζεται προσωπικά την λεπτή αυτή υπόθεση» τόνιζαν συνεργάτες του στο
Real.gr.

Οι πληροφορίες θέλουν στην περίπτωση που «κλειδώσει» η συμφωνία, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη να συναντηθούν προκειμένου να επισημοποιήσουν την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές.

Η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση μετά από περίπου δύο χρόνια, έγινε την προηγούμενη Τρίτη σε «ουδέτερο έδαφος», σε σπίτι κοινού τους γνωστού όπως λένε οι πληροφορίες από τα δύο κομματικά στρατόπεδα.


Είχε προηγηθεί το πρώτο ραντεβού του Κώστα Μπακογιάννη και του Γιάννη Μιχελάκη σε ξενοδοχείο βορείων προαστίων. Από εκείνη την στιγμή και μετά ο γιος της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας και Δήμαρχος Καρπενησίου ήταν σε ανοιχτή γραμμή με τον εκπρόσωπο της ΝΔ.


Ωστόσο οι δυσκολίες που θα πρέπει να ξεπεραστούν δεν είναι λίγες καθώς εκτός από την υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας ενώ άλλες πληροφορίες την θέλουν να είναι στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθήνας, υπάρχουν και τρία στελέχη – πρώην βουλευτές – τα οποία η κ. Μπακογιάννη επιθυμεί να συμπεριληφθούν στις «γαλάζιες» λίστες. Πρόκειται για τους Γ. Κοντογιάννη, Χρ. Μαρκογιαννάκη και Λ. Αυγενάκη.

 


Μπορεί ο πάγος να έλιωσε μεταξύ Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, ωστόσο ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ανοίγει ακόμη το παράθυρο στο ενδεχόμενο της επιστροφής του στη Ν.Δ.

Με δηλώσεις του φαίνεται να στενεύει από την πλευρά του περιθώρια, αν και κάποιοι εκτιμούν ότι η αντίσταση που εκφράζεται από την πλευρά του είναι στο πλαίσιο των συζητήσεων και των διαπραγματεύσεων για την επιστροφή ή την συστράτευσή του με τη Νέα Δημοκρατία.

Φαίνεται ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει τους δικούς του όρους για την επιστροφή του καθώς υποστήριξε πως θα μπορούσε να επιστρέψει μόνο αν το κάθε κόμμα κρατήσει την αυτοτέλεια του και να τεθεί επικεφαλής άλλο πρόσωπο από την κεντροδεξιά. «Θα μπορούσε να είναι ο Γ. Σουφλιάς. Εγώ όμως τους βουλευτές δεν τους πουλάω, ούτε τους προδίδω».

Μπορεί ο Γιώργος Καρατζαφέρης και εμφανίζει πολύ δύσκολη την συνεργασία ή την επανένωσή του με την Νέα Δημοκρατία όπως τα σενάρια μιλούν για στενό μαρκάρισμα στελεχών του από τη Νέα Δημοκρατία.

Βελόπουλος και Πλεύρης φαίνεται να δέχονται κρούσεις και η κίνηση αυτή να προκαλεί νέες εντάσεις στη γαλάζια πολυκατοικία, ωστόσο και οι δύο περαμένουν στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία στη Βόρεια Ελλάδα της ΝΔ είναι από σήμερα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά από απόφαση του Αντώνη Σαμαρά.

«Μετά, τη συζήτηση που είχα με τον κ. Σαμαρά, αναλαμβάνω εν λευκώ τη στρατηγική της προεκλογικής εκστρατείας της παράταξης στη Βόρεια Ελλάδα με αναφορά απευθείας στον Πρόεδρο» δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ στη Βουλή.

«Όταν σε καλεί η πατρίδα, τα παιδιά σου και η ιστορία σου, όσο αδικημένος και παραγκωνισμένος να νιώθεις, δεν έχεις το δικαίωμα να πεις όχι σε μια ειλικρινή πρόσκληση πανστρατιάς…
Αλλάζουν τώρα τα πάντα στην Κεντροδεξιά και νιώθω δικαιωμένος γι’ αυτή την εξέλιξη» σχολίασε.
Στην πρώτη του δήλωση δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στην Αριστερά φωτογραφίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν πρέπει να παραδώσουμε την Ελλάδα ούτε στα διεθνή συμφέροντα ούτε στην ανεύθυνη, επικίνδυνη, μηδενιστική Αριστερά. Στις συνιστώσες του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας, στο αριστερό μπλόκο των μεταρρυθμίσεων και των αναγκαίων αλλαγών, απαντάμε με σύνθεση δυνάμεων και υπεύθυνες προτάσεις. Τέρμα τα αστεία και τα παραμύθια
Διαπραγμάτευση εδώ και τώρα για να αλλάξουμε το μνημόνιο, να σηκώσουμε πάλι την Ελλάδα ψηλά μέσα στην Ευρώπη.

Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει Βόρεια Κορέα. Η ελπίδα είναι μπροστά μας!» ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του.


Στροφή 180 μοιρών παρατηρείται στη στάση ή τουλάχιστον στις διαρροές για την στάση της Δράσης και του Στέφανου Μάνου στις επικείμενες εκλογές.

Παρ’ ότι μέχρι χθες γίνονταν λόγος για την επαφή του Στέφανου Μάνου με τον Βενιζέλο και την πρόταση του πρώτου για συνεργασία, σήμερα ο κ. Μάνος απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ άφησε ανοιχτό το θέμα με τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημιουργία Ξανά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 είχε συμφωνήσει σε ένα μεγάλο συνασπισμό ΠΑΣΟΚ –ΝΔ- Δράσης – ΔΗΣΥ, αλλά έπεσε στο κενό.
 
         iefimerida.gr
              real.gr
        parapolitika.gr
         newsbomb.gr
 
 
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου