13 Μαΐ 2012

Σαμαράς, Τσίπρας και Βενιζέλος στον Παπούλια

Οι κ.κ. Σαμαράς, Τσίπρας και Βενιζέλος, όπως διαμηνύουν μέσω στενών συνεργατών, δεν πρόκειται να αναδιπλωθούν σημαντικά, αντίθετα ο καθένας θα επιδιώξει να πείσει τους άλλους δύο για την ορθότητα της δικής του επιλογής.

ΝΔ: Με δύο προτάσεις
«Εμείς, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει κυβέρνηση και μάλιστα ανθεκτική κυβέρνηση», δηλώνουν στη Νέα Δημοκρατία, απαντώντας στο ερώτημα με τι διάθεση θα προσέλθουν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Η ΝΔ έχει καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες δυο προτάσεις, οι οποίες, όπως δηλώνουν τα στελέχη της, είναι ακόμη σε ισχύ:
-  Το σχηματισμό μιας Οικουμενικής Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, υπό δύο όρους:
  •  τη διασφάλιση της παραμονής της χώρας στο ευρώ.
  • την επαναδιαπραγμάτευση για τροποποιήσεις του Μνημονίου.
-  Τη δημιουργία μιας κυβέρνησης μειοψηφίας από τα άλλα κόμματα, στην οποία η ΝΔ δεν θα συμμετέχει, αλλά στην οποία δηλώνει πρόθυμη να παράσχει την «ανοχή» της, απέχοντας από την ψηφοφορία για την έγκριση των προγραμματικών δηλώσεων, ώστε να μπορέσουν να περάσουν, εφ' όσον βέβαια συγκεντρωθούν οι 120 ψήφοι των παρόντων, που απαιτεί το Σύνταγμα. Στη συγκεκριμένη πρόταση, βάζει μια και μόνο προϋπόθεση:
  •  την διασφάλιση της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.
ΣΥΡΙΖΑ: Καμία οπισθοχώρηση
Ο κ. Αλέξης Τσίπρας δεν σκέφτεται σε καμία περίπτωση να οπισθοχωρήσει και θα προσπαθήσει να πείσει τους συνομιλητές του είτε να σχηματίσουν κυβέρνηση μόνοι τους, είτε να προκηρυχτούν εκλογές.

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως ο λαός δεν ψήφισε κυβέρνηση συνεργασίας με κεντρικό πρόγραμμα το μνημόνιο. Θεωρούν, επίσης, πως η επανάληψη των εκλογών θα ξεκαθαρίσει το ασαφές πολιτικό τοπίο.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα δραματοποιήσει για ακόμη μια φορά την κατάσταση προκειμένου να αποφύγει την διεξαγωγή εκλογών.

Πρόκειται να επισημάνει τα στενά χρονικά περιθώρια που υπάρχουν για την οικονομία και για μια ακόμη φορά θα ζητήσει από τον κ. Τσίπρα να συναινέσει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Δεν αποκλείεται κιόλας να κάνει την έκπληξη προτείνοντας τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για πρωθυπουργό.

Ίσως επίσης να δεχτεί τροποποίηση της πρότασης Κουβέλη, περιορίζοντας τα δύο χρόνια σε ένα. Ο κ. Βενιζέλος επικοινωνιακά θα επιδιώξει να «δείξει» τον ΣΥΡΙΖΑ ως τον υπεύθυνο της προσφυγής στης κάλπες.

              newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου