12 Μαΐ 2012

Σκληραίνει τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ

Οριστικό «όχι» στη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης είπε μετά την συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκοψε τις γέφυρες για σχηματισμό κυβέρνησης και δέχθηκε τις βολές της Δημοκρατικής Αριστεράς που κατηγόρησε την Κουμουνδούρου ότι αρνείται με το βλέμμα σε νέα εκλογική αναμέτρηση που εκτιμά ότι θα φέρει μεγαλύτερα ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι η πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη συγκρότηση κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την εφαρμογή του Μνημονίου. «Θέλω να επισημάνω ότι την άρνηση σε αυτή την πρόταση, σε αυτό το σχέδιο δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την έχει δώσει από το βράδυ της Κυριακής ο ελληνικός λαός με την ετυμηγορία του. Και ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς είναι απολύτως συνεπείς στην προεκλογική τους υπογραφή στην εφαρμογή του προγράμματος του μνημονίου» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και διευκρίνισε ότι καμία κυβέρνηση-ούτε οικουμενική, ούτε ειδικού σκοπού- έχει το δικαίωμα να εφαρμόσει το Μνημόνιο.


Επιπλέον άφησε σαφείς αιχμές για την στάση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα παραμείνει πιστός στην αρχική θέση του και δεν θα στηρίξει μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. «Αυτό όμως που έχει νόημα να αξιολογήσουμε τώρα, είναι ότι μετά τη χθεσινή μετατόπιση του Φ. Κουβέλη και την ευθυγράμμισή του με την πρόταση Βενιζέλου, είχαμε σήμερα και την ευθυγράμμιση του κου Σαμαρά με την πρόταση Βενιζέλου. Έχουμε έτσι μπροστά μας τώρα, μια κοινή γραμμή τριών κομμάτων που ζητά κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου με αριστερό άλλοθι» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «στην τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη δεν θα ήθελα να απαντήσω. Θα πω μόνο ότι ελπίζω να μείνει μέχρι τέλους σταθερός και ειλικρινής στην θέση του ότι δε θα συμμετάσχει, αλλά και δε θα στηρίξει μια τέτοια κυβέρνηση».


Από την πλευρά του ο Φώτης Κουβέλης επιμένει να θέτει ως προϋπόθεση για τον σχηματισμό κυβέρνησης τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα συμμετέχει σε μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Φώτης Κουβέλης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει πρόθεση να μετέχει στην κυβέρνηση επειδή επιθυμεί επαναληπτικές εκλογές και εάν δεν υπάρξει διαφοροποίηση στις θέσεις της Κουμουνδούρου τότε θα οδηγηθούμε εκ νέου στις κάλπες.


«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και πήρε ψήφο στο όνομα της «κυβέρνησης της Αριστεράς». Πήρε την διερευνητική εντολή για να συγκροτήσει μια τέτοια κυβέρνηση και την μετέτρεψε σε προεκλογικό του διήμερο . Εμείς του είπαμε να προχωρήσει και να συγκροτήσει κυβέρνηση με όσες δυνάμεις θα του δώσουν στήριξη ώστε να έχει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αρνήθηκε και τώρα αρνείται και την πρότασή μας για οικουμενική κυβέρνηση. Είναι φανερό ότι επείγονται για εκλογές και απλώς δεν το λένε αλλά όλοι πλέον το καταλαβαίνουν» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Στις βολές του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του Φώτη Κουβέλη η Δημοκρατική Αριστερά απάντησε μέσω ανακοίνωσης και κατηγόρησε για «επικοινωνιακά τερτίπια» τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η σταθερότητα των θέσεων της ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένη και διαχρονική. Εάν ο κύριος Τσίπρας θέλει να «αγωνιά» για την δεδομένη σταθερότητα της ΔΗΜΑΡ και του προέδρου της Φώτη Κουβέλη είναι δικό του πρόβλημα και επικοινωνιακή του αγωνία.


Με επικοινωνιακά τερτίπια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε την δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς» ανέφερε η Δημοκρατική Αριστερά.


                  real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου