24 Μαΐ 2012

Ευρωπαϊκή «πρόβα» για επιστροφή στη δραχμή

Παράλληλα, η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας (Μπούντεσμαπνκ)  χαρακτηρίζει «εξαιρετικά ανησυχητική» την κατάσταση στη χώρα μας, προειδοποιώντας πως εάν βγει από το ευρώ, οι επιπτώσεις στην Ευρωζώνη θα είναι μεν σημαντικές αλλά διαχειρίσιμες.

Χθες το μεσημέρι, δημοσίευμα του Reuters αποκάλυπτε πως σε ωριαία συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης το μεσημέρι της Δευτέρας το Euro Working Group συμφώνησε πως κάθε κράτος-μέλος της Ευρωζώνης πρέπει να προετοιμάσει σχέδιο ανάγκης για τις πιθανές συνέπειες μια ελληνικής εξόδου από το ευρώ.

Μάλιστα, το διεθνές πρακτορείο τονίζει πως είδε σημειώσεις αξιωματούχων κράτους-μέλους στις οποίες περιγράφονται κάποια από τα μέτρα που θα έπρεπε να εξεταστούν.

Παράλληλα, χθες με σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, η ΕΚΤ έχει συστήσει ομάδα εργασίας της οποίας ηγείται ο Γ. Άμσουσεν, η οποία έχει αναλάβει να κάνει προετοιμασίες για πιθανή κλιμάκωση κρίσης χρέους στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, στο μηνιαίο της δελτίο η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας προειδοποίησε ότι με τις απειλές περί καταγγελίας του Μνημονίου και διακοπής των μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα απειλείται με διακοπή της χρηματοδότησης από τους εταίρους της.

Επίσης, η Μπούντεσμπανκ τάσσεται κατά της ουσιαστικής χαλάρωσης των όρων του Μνημονίου υπογραμμίζοντας πως «μια σημαντική χαλάρωση των υφιστάμενων συμφωνιών θα έπληττε την εμπιστοσύνη σε όλες τις συμφωνίες και την συνθήκες που ισχύουν στην Ευρώπη».

           newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου