27 Μαΐ 2012

"Θα κάνω τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ"

Ενδεχόμενη καταστροφή της ελληνικής οικονομίας λόγω της πολιτικής της λιτότητας θα θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρωζώνη, ισχυρίζεται ο Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Der Spiegel», ενώ διαμηνύει πως θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος του Der Spiegel επισήμανε στο κ. Τσίπρα πως υπάρχει περίπτωση στην επόμενη επίσκεψή του στο Βερολίνο να είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας και τον ρώτησε εάν θα είναι ακόμα η Ελλάδα στο ευρώ μέχρι τότε, για να λάβει την εξής απάντηση:


«Φυσικά, θα κάνουμε τα πάντα, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να διατηρήσει το ευρώ» απαντά, λέγοντας πως «καταβάλλουμε προσπάθειες να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι είναι και δικό τους συμφέρον να σταματήσουν επιτέλους τις υπαγορεύσεις λιτότητας. Χρειαζόμαστε μια πολιτική, που δεν θα καταστρέφει την ελληνική οικονομία, αλλά θα επιτρέψει και πάλι να υπάρξει ανάπτυξη. Αν δεν αλλάξει η γραμμή της λιτότητας, η συνέπεια θα είναι η πλήρης καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Και κάτι τέτοιο θα σήμαινε πραγματικό κίνδυνο για το ευρώ».


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει με έντονο τρόπο ότι η πολιτική λιτότητας έχει αποτύχει και χαρακτηρίζει τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας φορέα ελπίδας για την Ελλάδα. Ακόμα, επισημαίνει ότι θέλει μια κυβέρνηση της Αριστεράς και παραδέχεται την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στη χώρα.


«Θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον να σπάσει επιτέλους η επιβολή της λιτότητας», υποστρίζει ο κ. Τσίπρας στη συνέντευξη, ενώ εκφράζει την επιθυμία να εφαρμοστεί μία πολιτική η οποία «δεν θα καταστρέφει την ελληνική οικονομία, αλλά θα επιτρέπει και πάλι την ανάπτυξη».


              skai.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου