9 Μαΐ 2012

Επαφή Βενιζέλου-Τσίπρα

Πιο χαμηλούς τόνους, από τον Αντώνη Σαμαρά, επέλεξε να κρατήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κάλεσε τους προέδρους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να στείλουν επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, με την οποία να δηλώνουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους που απορρέουν από τις εγγυητικές επιστολές τους για το μνημόνιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντάται σήμερα, Τετάρτη, στις 6 το απόγευμα, με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, και ήδη έχει προαναγγείλει πως θα υπάρξει μία «πολύ ουσιαστική συνάντηση».


Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επαναλάβει πρώτον την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ) και, δεύτερον, ότι ο μόνος όρος που θέτει το ΠΑΣΟΚ είναι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.


Σύμφωνα με Τα Νέα, εκτιμάται, επίσης, ότι θα προτείνει -εάν συγκροτηθεί κυβέρνηση- να αναλάβει την πρωθυπουργία στέλεχος που προέρχεται από την Αριστερά, κατά προτίμηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν αποκλείεται μάλιστα ο κ. Βενιζέλος να προτείνει στον κ. Τσίπρα πρόσωπα, όπως ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Μανώλης Γλέζος ή, ακόμη ακόμη, να ζητήσει από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να ηγηθεί του κυβερνητικού σχήματος.


Σε περίπτωση που δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα οι επαφές του κ. Τσίπρα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, η διερευνητική εντολή θα δοθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο.


Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, εάν προκύψει ναυάγιο στη σημερινή συνάντηση με τον

Αλ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος σκέφτεται να μην εξαντλήσει το περιθώριο των τριών ημερών που του δίνει το Σύνταγμα στο πλαίσιο της ανάθεσης της διερευνητικής εντολής.

Ενδεχομένως, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να τού ζητήσει να προχωρήσει στην επόμενη φάση που προβλέπεται και να μην μπει στη διερευνητική

 

                      in.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου