17 Μαΐ 2012

«Κάποιοι νομίζουν ότι καταγγέλλοντας θα σώσουν την χώρα»

«Ο ελληνικός λαός έχει δύο δρόμους μπροστά του» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος και συμπλήρωσε: "Από τη μία να αλλάξουμε τα πάντα στην Ελλάδα κι από την άλλη να σβήσουμε τον τρόμο της εξόδου από το ευρώ και της κατάρρευσης".

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε «εμείς έχουμε τη γνώση και την ικανότητα να αλλάξουμε το μνημόνιο» κι επισήμανε ότι η ΝΔ είναι η παράταξη που μπορεί να δημιουργήσει μέτωπο αντίστασης στην απελπισία.

Σφοδρότατη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του «ολοφάνερη αλαζονεία» και «απίστευτη σύγχυση».


«Έδειξαν ήδη το πραγματικό τους πρόσωπο, επιδιώκουν να τα σπάσουμε με την Ευρώπη, δεν έχουν σχέδιο και αυτά που λένε καθημερινά οδηγούν σε πολύ χειρότερα από αυτά που ζούμε ήδη», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς «δείχνοντας» το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και συνέχισε: «Πότε για τις καταθέσεις που θέλουν να τους βάλουν χέρι, πότε για τις επενδύσεις που είναι μαθημένοι να τις διώχνουν, πότε για τις επιχειρήσεις που θέλουν να τις φορολογήσουν και να τις κλείσουν πότε για την αστυνομία».


Σε ρόλο μεσολαβητών βρέθηκαν οι Κώστας Μπακογιάννης και Γιάννης Μιχελάκης. Κατά την διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, υπήρξε έντονο παρασκήνιο. Χθες, υπήρξε η πρώτη, μετά από πολύ καιρό κατ’ ιδίαν επαφή του προέδρου της Ν.Δ με την πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμμαχίας».

Η συμφωνία, έχει ουσιαστικά «κλείσει». Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα. Μένουν οι τυπικές λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθεί το πολιτικό deal. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, υπάρχει σοβαρά ενδεχόμενο ακόμη και μέσα στην μέρα να υπάρξει η ανακοίνωση προσχώρησης της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ν.Δ. Κι’ όταν λέμε, μέσα στην μέρα, το εννοούμε. Όπως, μαθαίνουμε το μοντέλο της συνεργασίας, θα προκαλέσει θετικά σχόλια στην πολιτική πιάτσα. Είναι κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα.

Έκλεισε σε πρώτη φάση, σύμφωνα με πληροφορίες η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη Ν.Δ. ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά για επανένωση της Κεντροδεξιάς και συστράτευση όλων των δυνάμεων της παράταξης.

Επίσημα, δεν υπάρχει ακόμη καμία ανακοίνωση, καθώς και στις δύο πλευρές υπάρχουν ακόμη αρκετές λεπτομέρειες που πρέπει να καθοριστούν. Άλλωστε, πηγές αναφέρουν ότι αυτό ήταν και ένα αίτημα της Ντόρας Μπακογιάννη μέχρι να κλείσει οριστικά η συμφωνία.

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης ωστόσο που πρέπει να γίνει μεταξύ Σαμαρά-Μπακογιάννη, πηγές αναφέρουν ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί η υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη, αν και πληροφορίες την θέλουν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Στις λίστες της Ν.Δ. αναμένεται να δούμε και τους κ.κ. Μαρκογιαννάκη, Αυγενάκη και Κοντογιάννη. Θα προκαλέσουν καραμπόλα στη λίστα; Θα φάνει ανάλογα με το ποσοστό που θα λάβει η Νέα Δημοκρατία. Το ζητούμενο όμως στο οποίο συμφωνούν σχεδόν όλοι είναι το αποτέλεσμα της επανένωσης.

Σκληρός διαπραγματευτής αποδεικνύεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης, που μελετά πολύ προσεκτικά το θέμα της επιστροφής του στη Ν.Δ.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης μέσα από δύο ανακοινώσεις του αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα καθώς φαίνεται ότι περιμένει το τηλεφώνημα του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο πηγές αναφέρουν ότι δεν έγινε ακόμη, αλλά … αναμένεται σύντομα. Ο Σαμαράς προφανώς θέλει να κάνει κρούση στον Γιώργο Καρατζαφέρη πιο συντονισμένα, ίσως και με λιγότερη δημοσιότητα.

Ο μετρ της επικοινωνίας ωστόσο Γιώργος Καρατζαφέρης δηλώνει ότι  μπορεί και μόνος του να ξαναχτίσει το κόμμα και αυτό πολλοί εκτιμούν ότι είναι μέσα στο πλαίσιο της τακτικής των διαπραγματεύσεων του προέδρου του ΛΑΟΣ.

Φαίνεται πάντως ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ακριβώς επειδή αποτελεί μια υπολογίσιμη δύναμη της κεντροδεξιάς παράταξης, αποτελεί στόχο για τη Ν.Δ. προκειμένου να προχωρήσει η προσπάθεια της επανένωσης.

Κανένα περιθώριο επιστροφής στη Ν.Δ. δεν αφήνει ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος εξαπέλυσε πριν από λίγο σφοδρή επίθεση μέσα από την τηλεοπτική του εμφάνιση στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο Πάνος Καμμένος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να επιστρέψει ο ίδιος στη Νέα Δημοκρατία, και ξεκαθάρισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κατέβουν αυτόνομα στις επερχόμενες εκλογές.
Μάλιστα σε μια αποστροφή του λόγου του, επανέλαβε ότι δεν θεωρεί το κόμμα του μέρος της αποκαλούμενης «δεξιάς πολυκατοικίας», λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εμείς δεν ανήκουμε στην δεξιά πολυκατοικία - Είμαστε γλάροι». Να θυμίσουμε ότι ο «γλάρος» είναι το πουλί που εμφανίζεται στο σήμερα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Έκπληξη αποτελεί για πολλούς η παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη στην συνεδρίαση της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος από την πρώτη σειρά παρακολούθησε την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, χειροκροτώντας τον πολλές φορές

Ο κ. Ψωμιάδης που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, είχε συνάντηση το πρωί με τον Αντώνη Σαμαρά και σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr αναμένεται να αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο σ’ αυτή την προεκλογική περίοδο.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναλάβει κεντρικό συντονιστικό ρόλο στον προεκλογικό αγώνα της Ν.Δ. στη Β. Ελλάδα, αλλά και στο θέμα της επανένωσης της κεντροδεξιάς παράταξης.

               real.gr
         parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου