26 Μαΐ 2012

Ο Άκης, οι εισαγγελείς, ο Βαρδινογιάννης και ο Ψυχάρης

Την πεποίθησή του ότι οι εισαγγελείς Πρωτοδικών που χειρίστηκαν την υπόθεσή του με επικεφαλής την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Ελένη Ράικου, δρούσαν καθ’ υπόδειξη πολιτικού προσώπου και συγκεκριμένα του κ. Γ. Πεταλωτή καταγράφει στις σημειώσεις του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος!

Ο ίδιος φαίνεται να ενδιαφέρεται γενικώς για όσα συμβαίνουν στην Δικαιοσύνη καθώς δεν λείπουν οι αναφορές στην υπόθεση του Βατοπεδίου αλλά και για το θέμα που προέκυψε με τους οικονομικούς εισαγγελείς τον περασμένο Δεκέμβριο.


«Η Καλού (σ.σ. εφέτης ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση του Βατοπεδίου) επέμεινε για δίωξη του παπά. Ανήκει και αυτή στην ομάδα της Εισαγγελίας Αθηνών. Έχουν επαφή μέσω Ράικου με Μαξίμου και Υπ. Δικαιοσύνης. Πεταλωτής, ο εντολέας της προϊσταμένης της Εισαγγελίας και Παπανδρέου, Κυβέλου, Σίσκου, Καλού».


Ορμώμενος από τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη περί παρεμβάσεων στο έργο τους, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναφέρεται στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε και γράφει : «Αλλαγή στάσης του μετά την επίθεση εναντίον του Τέταρτη που ο ίδιος ήταν στην Μόσχα (υπηρεσιακά) επίθεση από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς ότι δήθεν αυτός τους πίεσε.


Συνεργασία με Μιλτιάδη με σκοπό την εισαγωγή στο Συμβούλιο, για κακοδικία θα πάνε οι κυρίες από τον Δικηγόρο του Μ. αλλαγές στην Δομή».
Ως προς την εξέλιξη της υπόθεσης του για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ο κ. Τσοχατζόπουλος γράφει: «Δευτέρα συνάντηση με Β.Β να αποφύγουμε τις διώξεις στο σύνολο, μειωμένος αριθμός, όχι συνένωση με τα υποβρύχια».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει : «Οι κυρίες συνεχίζουν την έρευνα με στοιχεία του γέρου Τσεκούρα άρα εχθρική και εκβιαστική στάση κατά της Τσεκούρα. Οι ανακριτές θα με καλέσουν την εβδομάδα που έρχεται, δηλαδή μετά τις 20 . Αν δεν μου δώσουν τις ανωμοτί καταθέσεις θα πάω στο Συμβούλιο και θα τις πάρω».


Εν συνεχεία γίνεται μνεία στον Bosko. «Ζητά να μην διωχθεί η Ταλίτα Τσεκούρα. Ζητά να μην προφυλακισθεί ο ίδιος».

Εν τω μεταξύ εντός των μελλοντικών σχεδίων του πρώην υπουργού περιλαμβανόταν και η δημιουργία «πολιτικού ομίλου με ινστιτούτο παραγωγής πολιτικής και στρατηγικής για μια νέα πορεία. Ανάδειξη πόλου νέας πολιτικής εξουσίας με κέντρα λειτουργίας και πολιτικού διαλόγου και συζητήσεις σε κάθε μια περιφέρεια και δικτύωση σε όλη τη χώρα».


Ως προς την αποκατάστασή του σε επίπεδο ηθικό και πολιτικό ο πρώην υπουργός σημειώνει: «τέλος οριστικό των διαδικασιών της Δικαιοσύνης με τελική αθώωσή μου πλήρη για όλα, πολιτική καταδίκη της σκευωρίας μέσω αποκάλυψης γεγονότων ενόχων και ηθικών αυτουργών».


«Εγώ ενδιαφέρομαι να αποκατασταθώ και να ασκήσω μαζί με άλλος μια νέα παρέμβαση στην ελληνική κοινωνία. Να τελειώσω με την Δικαιοσύνη να ξαναβγώ στην κοινωνία και στους πολίτες και να ξαναβγώ στην οικονομία ως σύμβουλος. Πληροφορίες από Βαρδή για Mega, από Μάνο (Γιάννη) για ΔΟΛ. Επιθυμία Ψυχάρη για γερμανική μεριά για επένδυση σε αυτούς».


Τέλος, μεταξύ των εγγράφων που κατασχέθηκαν περιλαμβάνεται μια σελίδα με σημειώσεις του κ. Τσοχατζόπουλου αναφορικά με τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ την τελευταία 15ετία και πώς ο ίδιος βρέθηκε τελικώς εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος.

        newsdirect.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου