12 Μαΐ 2012

Επιστρέφει την εντολή ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Στη μία το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να επιστρέψει την διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης, μετά το «ναυάγιο» για την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Η επόμενη κίνηση αναμένεται να είναι η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια.


Στόχος να εξεταστεί κατά πόσο μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής.


Το Σύνταγμα δεν αναφέρει εάν ο Πρόεδρος πρέπει να δει τους πολιτικούς αρχηγούς όλους μαζί ή κατά μόνας.


Σε περίπτωση νέας αποτυχίας, ο Πρόεδρος αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης για τη διενέργεια να εκλογών και διαλύει τη Βουλή.


«Αλαζονείες και μικροκομματισμοί με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα των στιγμών», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή, καλώντας όλους να σκεφτούν πιο ώριμα και πιο υπεύθυνα στη φάση των διαβουλεύσεων υπό τον Κάρολο Παπούλια.


Ο κ.
Βενιζέλος κατέστησε σαφές ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο σχήμα οικουμενικής κυβέρνησης αποτελεί προϋπόθεση για τη συγκρότηση της, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ώρα της αλήθειας έφτασε για όλους». Σημείωσε πάντως ότι από τις επαφές που είχε προέκυψε σύμπτωση επί της αρχής γύρω από την πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο
Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο, επανέλαβε την απόφασή του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετάσχει σε οικουμενική κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το μνημόνιο δεν δικαιούται καμία κυβέρνηση να το εφαρμόσει, ούτε οικουμενική ούτε ειδικού σκοπού.

«Στην πιο κρίσιμη στιγμή, ο κ. Τσίπρας τορπιλίζει κάθε δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης και οδηγεί την χώρα σε ακυβερνησία», σχολίασε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,
Γιάννης Μιχελάκης.

«Με επικοινωνιακά τερτίπια δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε την δυνατότητα να υπάρξει κυβέρνηση της αριστεράς» σημειώνει η Δημοκρατική Αριστερά.



                   skai.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου