21 Μαΐ 2012

Έκλεισε η συμφωνία Σαμαρά-Ντόρας

Mέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως η συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με την Δημοκρατική Συμμαχία για κοινή κάθοδο στις εκλογές. 

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε χθες το βράδυ και προβλέπει ότι η Ντόρα Μπακογιάννη θα είναι πρώτη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, σε εκλόγιμες θέσεις θα τοποθετηθούν οι τρεις πρώην βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Κοντογιάννης και Λευτέρης Αυγενάκης. Ενδεχομένως, σε θέση που υπο προϋποθέσεις μπορεί να είναι εκλόγιμη θα τοποθετηθεί και ο Γραμματέας της ΔΗΣΥ Γιάννης Οικoνόμου.

Πάντως, η πρόβλεψη του εκλογικού νόμου ότι δεν δίνεται το μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα αν πρόκειται για συνασπισμό κομμάτων, δεν επιτρέπει την αυτόνομη παρουσία της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε συνεργασία με την ΝΔ. Έτσι, το πιθανότερο σενάριο είναι μιας μορφής αναστολή της λειτουργίας του κόμματος της κυρίας Μπακογιάννη τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται μέχρι απόψε το βράδυ και εκτός από τα πρόσωπα, θα δίνεται έμφαση στην δημιουργία του ευρωπαϊκού μετώπου, το οποίο επιθυμούσε η πρόεδρος της ΔΗΣΥ.

           iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου