15 Μαΐ 2012

"Θα πάμε σε εκλογές, μακάρι να κάνω λάθος"

«Μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων ή προσωπικοτήτων και άλλων τεχνοκρατών είναι η κραυγαλέα απόδειξη ήττας της πολιτικής» δήλωσε στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, επαναλαμβάνοντας την άποψή του για οικουμενική κυβέρνηση με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και με στόχο την απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Όπως τόνισε, η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να ενσωματώνει τη διάταξη των πολιτικών συσχετισμών όπως την επέλεξε ο λαός στις εκλογές.


Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δε θέλησε να έχει την οποιαδήποτε συμμετοχή.


«Εκτιμώ ότι ο καθένας κάτι έχει στο μυαλό του. Κάποιοι σκέφτονται το κομματικό συμφέρον, άλλοι την εξέλιξη του κομματικού τους συμφέροντος» σημείωσε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δυσκολευθεί πολύ να βρει λύση.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «κάποιοι θέλουν να πάμε σε εκλογές, αλλά δε θέλουν να έχουν την ευθύνη για αυτό». O ίδιος εκτίμησε ότι οδεύουμε σε εκλογές, «μακάρι να κάνω λάθος».


Σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να πάει σε εκλογές, προκειμένου, όπως πιστεύει ο ίδιος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τα αυξήσει τα ποσοστά του.


Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς δήλωσε ότι είναι αναγκαία η αντιστοίχηση της λαϊκής θέλησης με τη συγκρότηση κυβέρνησης, καθώς «η κοινωνία είναι σε ειδική κατάσταση». Εκτίμησε ότι μία κυβέρνηση που δεν εξασφαλίζει την ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη, την επόμενη μέρα θα καταρρεύσει.


Επανέλαβε ότι δεν μπορεί να συνταχθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά, γιατί αυτή η σύμπραξη δε θα μπορέσει να βρει λαϊκή στήριξη ούτε για δύο μήνες. «Με φοβίζει η μη κοινωνική αποδοχή», τόνισε.


Αναφερόμενος
στις επιθέσεις που δέχτηκε, είπε ότι δεν ταλαντεύτηκε και δεν υποχώρησε ποτέ και έκανε λόγο για αήθη, απαράδεκτη και παραπλανητική επίθεση, που προσδιορίζει αυτούς που εξαπολύουν υβριστικές φράσεις και χαρακτηρισμούς.

Τέλος, χαρακτήρισε υπαρκτό το ενδεχόμενο να επιστρέψουμε στη δραχμή.


              skai.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου