16 Μαΐ 2012

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Σε υψηλούς τόνους μίλησαν για το αδιέξοδο στη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Κάποιοι δεν άκουσαν όταν προειδοποιούσα για τον κίνδυνο ακυβερνησίας και τώρα οδηγούν τη χώρα σε περιπέτεια», είπε ο
Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε διμέτωπη επίθεση εναντίον ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάνοντας λόγω για αλαζονική συμπεριφορά και ανεύθυνη στάση.

Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δημιουργηθεί κυβέρνηση που θα σέβεται κατ’ ελάχιστο τη λαϊκή ετυμηγορία, είπε ο
Αλέξης Τσίπρας, που επιτέθηκε τόσο στο ΠΑΣΟΚ όσο και στη ΝΔ. «Τα κόμματα του μνημονίου και προσωπικά οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος, πιστοί στις ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους προς την κ. Μέρκελ και την κ. Λαγκάρντ, αρνήθηκαν να υιοθετήσουν τις προτάσεις μας. Και το μόνο που έκαναν επί 8 και πλέον μέρες ήταν επί της ουσίας να μας θέσουν ένα δίλημμα: Ή μνημόνιο ή εκλογές» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο
Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι έθεσαν υπεράνω του εθνικού συμφέροντος την κομματική σκοπιμότητα. «Είναι υποχρέωση του κάθε Έλληνα να διαβάσει τα πρακτικά της σύσκεψης των αρχηγών. Εκεί θα δει τις σκοπιμότητες. Θα δει ότι δυστυχώς ότι επικράτησε αλαζονεία, μικροκομματισμός, τυχοδιωκτισμός. Είναι πολλοί αυτοί που ειδικεύονται στο εμπόριο ψευδαισθήσεων. Η πατρίδα μπορεί να βρει το δρόμο της. Η πατρίδα μπορεί να σωθεί εάν το θελήσουν οι Έλληνες πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με βολές κατά του προέδρου της ΝΔ αλλά και του Ευ.Βενιζέλου ανακοίνωσε το «ναυάγιο» στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο
Πάνος Καμμένος. «Από την πλευρά των κομμάτων της πολιτικής του μνημονίου δηλαδή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δυστυχώς δεν είχαμε ανταπόκριση» υπογράμμισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αν και σημείωσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συμφώνησε στα 7 σημεία που έθεσε το κόμμα του εκτός από το θέμα της διαγραφής του χρέους.

Απέναντι σε όλους η
Αλέκα Παπαρήγα που δεν μετείχε στη σημερινή σύσκεψη και χαρακτήρισε προαποφασισμένα τα όσα έγιναν μετά την «υποκριτική στάση των κομμάτων» την περίοδο των εντολών. Η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι υπάρχουν από την μία πλευρά οι κεντροδεξιές δυνάμεις οι οποίες «κινδυνολογούν και εκβιάζουν» και από την άλλη οι κεντροαριστερές δυνάμεις οι οποίες καλλιεργούν στον λαό «χάρτινες προσδοκίες που θα οδηγήσουν σε ένα λαϊκό ποτάμι οργής».

Ο
Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι επέμεινε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ζητούσε τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα αλλά ο Αλέξης Τσίπρας αρνήθηκε. «Φαίνεται πως από την πρώτη στιγμή κάποιες πολιτικές δυνάμεις είχαν τη δική τους επιλογή. Να προσφύγει η χώρα σε εκλογές. Είχαν την στενή κομματική επιλογή» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

              real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου