10 Μαΐ 2012

«Υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης εθνικού σκοπού»

Υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικού σκοπού που θα καταγγείλει το μνημόνιο και η οποία μπορεί να προκύψει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τάχθηκε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού μιας κυβέρνησης εθνικού σκοπού - και όχι ειδικού σκοπού που ήταν η προηγούμενη - στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών», εξήγησε.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ξεκαθάρισε ότι καταγγελία του μνημονίου δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ. «Στο Διεθνές Δίκαιο υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής για την ακυρότητα μιας συμβάσεως, η οποία είναι επαχθής. Θα κάνουμε καταρχήν την επιτροπή λογιστικού ελέγχου η οποία θα προσδιορίζει το χρέος και εν συνεχεία θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη προκειμένου να καταγγελθεί το πρώτο και το δεύτερο Μνημόνιο».


Σημείωσε ότι είναι ζήτημα πολιτικής και όχι προσώπων ο σχηματισμός κυβέρνησης, αφού είπε ότι «θα βάλουμε πρώτα τις πολιτικές. Αν οι πολιτικές είναι αυτές με τις οποίες οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συμφωνούμε, δεν θα κολλήσουμε σε κανένα όνομα». Σημείωσε επίσης ότι θα αποδεχόταν οποιαδήποτε πρόταση πλην του να ηγηθούν αυτής οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.                   real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου