12 Μαΐ 2012

Η ώρα των πολιτικών αρχηγών

Όλες οι ελπίδες για τη συγκρότηση κυβέρνησης, έστω και την ύστατη στιγμή, στρέφονται στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί πιθανότητα την Κυριακή.

Σήμερα στη 13.00 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να παραδώσει στον Κάρολο Παπούλια τη διερευνητική εντολή που είχε λάβει την προηγούμενη Πέμπτη.


Οι συναντήσεις που είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος απέβησαν άκαρπες και ο ίδιος δήλωσε ότι ελπίζει στην φάση των διαβουλεύσεων υπό την προεδρία του Κάρολο Παπούλια όλοι να σκεφθούν πιο υπεύθυνα.


Ωστόσο, τα σενάρια περί επαναληπτικών εκλογών στις 17 Ιουνίου βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ, καθώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θέτουν ως προϋπόθεση για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα από την Κουμουνδούρου απορρίπτουν κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.


«Το θέμα δεν είναι αριθμητικό. Είναι πολιτικό» τονίζουν στελέχη και των τριών κομμάτων στην ερώτηση γιατί δεν σχηματίζουν κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ αφού διαθέτουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.


Την ίδια ώρα πιέζουν ασφυκτικά και οι ημερομηνίες σημαντικών αποφάσεων για τη χώρα μας στην οικονομία και τα εθνικά θέματα. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Λουκάς Παπαδήμος, που έχει παραιτηθεί και τυπικά από τη θέση του πρωθυπουργού, επισκέφθηκε χθες τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε για όλα τα ανοιχτά θέματα της νέας κυβέρνησης.


Πιο συγκεκριμένα, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο στο τέλος του μήνα αλλά και την Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. Τη Δευτέρα συνεδριάζουν και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης και δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος κυβερνητικός παράγοντας μετέχει σε αυτήν. Παράλληλα θα πρέπει να αποφασιστεί πότε και εάν θα πληρωθεί το ομόλογο των 435 εκατ. ευρώ.  Ο Λ. Παπαδήμος ενημέρωσε τηλεφωνηκά και τους αρχηγούς των κομμάτων. 


                  real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου