28 Μαΐ 2012

Ο «ταραξίας της Ευρώπης» Τσίπρας και ο «Δραχμαγεδδώνας»

Ως «ταραξία», «μπαμπούλα της Ευρώπης» και τον άνθρωπο που σπρώχνει την Ελλάδα σε έναν «Δραχμαγεδδώνα» παρουσιαζει κυριακάτική βρετανική εφημερίδα τον Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξη που δημοσίευσε χτες.

Στη συνέντευξη στους βρετανούς δημοσιογράφους της Sunday Times, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να λέει -απευθυνόμενος στους ευρωπαίους εταίρους- ότι «αν μας βυθίσετε, θα σας πάρουμε στον πάτο μαζί μας» παρομοιάζοντας την Ευρωζώνη ως μια αλυσίδα: «Αν σπάσει ο ένας κρίκος, όλα διαλύονται» ενώ σε άλλο σημείο μίλησε για κατάρρευση του ευρώ από την αποχώρηση της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα: «Υπάρχει παγκόσμιο ενδιαφέρον γι’ αυτά που λέμε.  Ξέρουν πολύ καλά πως αν μια χώρα εγκαταλείψει το ευρώ, το ευρώ θα καταρρεύσει», είπε χαρακτηριστικά.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι «ο Τσίπρας, που επιμένει ότι θέλει την Ελλάδα στο ευρώ, παίζει ένα παιχνίδι για γερά νεύρα» και τον παρομοιάζει με τζογαδόρο που παίζει σκληρό πόκερ, με αφορμή την ατάκα «όποιος ανοιγοκλείσει πρώτος τα μάτια, χάνει» που είπε στη συνέντευξή του ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ίδια συνέντευξη, ο Αλέξης Τσίπρας επανήρθε στην αναφορά γα «πυρηνική σύγκρουση»:
«Εχουμε  το δικό μας πυρηνικό όπλο και  αυτοί  το δικό τους.  Ο ψυχρός πόλεμος τελείωσε χωρίς να γίνει πραγματικότητα καμία από τις απειλές, διότι όλοι γνώριζαν πως από μια τέτοια καταστροφή δεν θα έβγαινε κανείς νικητής», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εφημερίδα γράφει ακόμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται να απολαμβάνει την ξαφνική φήμη του: «Ενιωσα σαν  σταρ του ποδοσφαίρου. Στη Γαλλία και τη Γερμανία δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον για εμάς», είπε στη συνέντευξη του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επιτρέποντας στην βρετανική εφημερίδα να σχολιάσει «Μοιάζει πολύ ευχαριστημένος, επίσης, για τον θόρυβο που έχει προκαλέσει στην άλλη πλευρα του Ατλαντικού...».

Σκληρή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ντόρα Μπακογιάννη, για την αποστροφή της το Σάββατο ότι πέντε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάρτυρες υπεράσπισης της «17 Νοέμβρη», χαρακτηρίζοντάς την «αντιπρόσωπο της Siemens στην Ελλάδα».

Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε όσα είπε η Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ, λέγοντας ότι «η αντιπρόσωπος της Siemens στην Ελλάδα, αντί επιτέλους να τηρήσει μία φορά τον λόγο της και να αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή μιας και δεν μπήκε στη Βουλή, επιστρέφει δριμύτερη στη γνωστή της τακτική. Χυδαιολογεί και κατασυκοφαντεί τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε τονίζοντας ότι συμφωνεί μαζί της σε «ένα πράγμα»: «Ναι, είμαστε πάντα σε διαφορετικά στρατόπεδα. Εμείς δεν ήμασταν ποτέ ούτε στις χορηγίες του κ. Χριστοφοράκου, ούτε στο επισκεπτήριο πρεσβειών», είπε χαρακτηριστικά.

         iefimerida.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου