9 Μαΐ 2012

Οι όροι Τσίπρα και οι σημερινές διαβουλεύσεις

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Πάνο Καμμένο (17.00), Αντώνη Σαμαρά (19.00) και Ευάγγελο Βενιζέλο (18.00) θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά την διερευνητική εντολή που έλαβε χθες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στις 20.00 το βράδυ θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα.

Το πρωί της Τετάρτης θα συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς (11.00) και το κόμμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ την Τρίτη είχε επαφές με εκπροσώπους κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής και την Δημοκρατική Αριστερά.

Σήμερα, Τετάρτη, αποστέλλει επιστολές σε Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Θα επισημαίνει πως οι δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης δεν ισχύουν καθώς ο λαός με την ψήφο του αποδοκίμασε το μνημόνιο.

* Χθες, Τρίτη, παρουσίασε πέντε άξονες που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ελάχιστη προϋπόθεση στον διάλογο για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

* Μεταξύ άλλων θέτει:
-Την ακύρωση των νόμων που περικόπτουν περαιτέρω μισθούς και συντάξεις.
- Την ακύρωση των νόμων που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα
- Δημόσιο έλεγχο στο τραπεζικό σύστημα.
- και δημιουργία διεθνούς επιτροπής λογιστικού έλεγχου για να διερευνηθεί το δημόσιο χρέος.


Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, μέχρι σήμερα που θα συναντηθούν μαζί του, να έχουν πάρει πίσω τις υπογραφές τους από τις δεσμευτικές επιστολές που έστειλαν στην Ευρώπη, εάν θέλουν πραγματικά να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας.

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας είχε την Τρίτη διαδοχικές επαφές με τους επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, των Οικολόγων Πρασίνων και της Κοινωνικής Συμφωνίας, στα πλαίσια των διερευνητικών επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Κουβέλης εξέφρασε τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς στον κ. Τσίπρα και του ζήτησε να προχωρήσει σε κυβέρνηση αριστεράς, με τη στήριξη της Δημοκρατικής Αριστεράς και με ευρύτερη κοινοβουλευτική νομιμοποίηση.

Υπέρ της ανασύνταξης του προοδευτικού χώρου εμφανίστηκε και η Λούκα Κατσέλη.
Συγκεκριμένες προτάσεις για το πως βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ την έξοδο από την κρίση ζήτησε η επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων Ιωάννα Κοντούλη. Όπως είπε «δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από ένα πλαίσιο, που να λεει μόνο αντιμνημόνιο».

Σήμερα στις 7.30 μμ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μανόλης Γλέζος επισκέφθηκαν στο σπίτι του τον Μίκη Θεοδωράκη, όπου είχαν συνάντηση μαζί του παρουσία του καθηγητή συνταγματολόγου κ. Κασσιμάτη.

«Υποστηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να σχηματίσει μία κυβέρνηση που θα καταγγείλει το μνημόνιο και θα επιδιώξει την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας μας. Καλώ όλους τους πατριώτες και δημιουργικούς Έλληνες να βοηθήσουν ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο δρόμο της αυτοδυναμίας, της προόδου και της αναγέννησης».

Μίκης Θεοδωράκης, Αθήνα 08-05-2012

                 tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου