8 Μαΐ 2012

'Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε''

Ο Αντωνης Σαμαράς κατέθεσε τη διερευνητική εντολή που του είχε δοθεί ως πρώτο κόμμα, εφόσον οι διαδοχικές επαφές  με τους πολιτικούς αρχηγούς δεν οδήγησαν σε συμφωνία και σχηματισμό κυβέρνησης.

''Στόχος της Νέας Δημοκρατίας ήταν να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη για αυτό και προσπάθησε να να σχηματίσει μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας η οποία θα διατηρούσε τη χώρα στο ευρώ και θα επαναδιαπραγματευόταν το μνημόνιο, κάτι που κατέστη αδύνατο'', δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

''Εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε'', είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

''Εμείς όπως είχαμε την υποχρέωση κάναμε ότι ήταν δυνατόν. Είμαστε άλλωστε το μόνο κόμμα που είχε προειδοποιήσει ότι η πολιτική του Μνημονίου θα αποτύχει και τα αποτελέσματα της Κυριακής το επιβεβαίωσαν. Χαιρόμαστε που έστω και αργά κάποιοι κατάλαβαν την αξία της επαναδιαπραγμάτευσης'' είπε ο πρόεδρος της ΝΔ που ενημέρωσε ότι κατέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δέχθηκε την πρόταση του για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, το ΠΑΣΟΚ έθεσε ως όρο την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα και ο Φώτης Κουβέλης αρνήθηκε να συμμετέχει.

Στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά τον συμβούλεψε να δώσει ψήφο ανοχής στον Αλέξη Τσίπρας , ώστε ο πρόεδρος τυο ΣΥΡΙΖΑ να πάει να συναντήσει την ...Μέρκελ , για να της ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. 

Η πληροφορία είναι βέβαιη και αυτό θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει να δει και πάλι τον πρόεδρο της ΝΔ και δεν απευθυνθεί μόνο στα κόμματα της Αριστεράς.

Σε κάθε περίπτωση οι επόμενες μέρες θα είναι ένα σκληρό πόκερ για πολύ δυνατούς παίχτες.Ελπίζουμε μόνο αυτό να μη γίνει εις βάρος της χώρας.

Ιστορικό τηλεφώνημα έκανε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τα συλληπητήρια του στον πρώην πρωθυπουργό για τον θάνατο της Μαρίκας Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr συλληπητήριο τηλεγράφημα είχε στείλει την Κυριακή τόσο στην Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σαμαράς , δεν θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία το πρωί της Τρίτης (8 Μαΐου) στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι. Για την ιστορία και μόνο αξίζει να σημειωθεί ότι το τηλεφώνημα Σαμαρά - Μητσοτάκη, δεν είχε διάρκεια μεγαλύτερη των τριάντα δευτερολέπτων.

Αίσθηση προκαλεί το σχόλιο του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στην κυβέρνηση Κ.Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου στο twitter, όπου αφήνει αιχμές κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά. 

Στο tweet του ο Ε. Αντώναρος αναφέρει επί λέξει: «Κάποιοι λέγανε πριν 2 χρ. πως ο Καραμανλης οδήγησε τη Ν.Δημοκρατια σε «ιστορικό χαμηλό». Τώρα την βυθισανε στον ιστορικό της πάτο».

     news247.gr
   parapolitika.gr
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου