28 Μαΐ 2012

«Οριακές» αλλαγές στις λίστες του ΠΑΣΟΚ

Το στίγμα έδωσε χθες ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, ενόψει εκλογών. «Δεν αποτυπώνει το ψηφοδέλτιο της 17ης Ιουνίου τη νέα φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ. Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική κατάσταση», είπε, παραπέμποντας για μετά τις εκλογές τις ριζικές αλλαγές που έχει κατά νου για την «αναγέννηση» της παράταξης, αλλά και τη συγκρότηση της Εθνικής Επιτροπής Ανασύστασής της.

Χθες, ακόμα, ο «βενιζελικός» βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος κάλεσε μέσα από τη
Real News τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και άλλα στελέχη της παλιάς «κυβερνητικής φρουράς», να «διευκολύνουν» τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητώντας ουσιαστικά να μην είναι εκ νέου υποψήφιοι. Αντίστοιχες εισηγήσεις έχει δεχθεί και από άλλους βουλευτές ή συνεργάτες του στο παρελθόν ο πρόεδρος του κόμματος, που άφησε να εννοηθεί όμως ότι δεν θα τις κάνει πράξη, τουλάχιστον όχι σε αυτές τις επαναληπτικές εκλογές.

Αντίθετα, εκτός ψηφοδελτίων ετέθη ήδη δια ανακοινώσεώς του ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, ενώ σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στην Ιπποκράτους, θα «κλείσουν» οι όποιες εκκρεμότητες σχετικά με τις αλλαγές στις «πράσινες» λίστες, με μία τουλάχιστον «μεταγραφή» στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθήνας, από τη ΔΡΑΣΗ του Στέφανου Μάνου, αλλά και προσθήκες «ηχηρών» ονομάτων που εκτιμάται πως θα ικανοποιήσουν παλιούς ψηφοφόρους του κόμματος, που είτε απείχαν από τις κάλπες της 6ης Μαΐου, είτε επέλεξαν να «διαμαρτυρηθούν» για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ψηφίζοντας άλλα κόμματα.

 

'Οπως δημοσιεύει το Real.gr, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις θα είναι και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, με τις όποιες αλλαγές κριθούν απαραίτητες, να περιορίζονται στις μη εκλόγιμες θέσεις, παρά τις πιέσεις που δέχθηκε από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος να μη συμπεριλάβει τελικά τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις προηγούμενες εκλογές Πύρρο Δήμα.

Εντωμεταξύ, ριζικό «λίφτινγκ» επιφυλάσσει στο κόμμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τις εκλογές, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι αυτό θα βγει νικητής στην «εκλογική αναμέτρηση επιβίωσης» που το περιμένει στις 17 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος θα περιοριστούν σε 350 ανά την Ελλάδα (από 1000 και πλέον που ήταν στο παρελθόν) με αναφορά στους Καλλικρατικούς δήμους, και ίσως κάποιες επιπλέον στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ νέοι κανόνες θα ισχύσουν και για τη λειτουργία τους.


Αλλαγές αναμένονται ακόμα στην νεολαία του κόμματος, αλλά και το ΙΣΤΑΜΕ και τον τομέα συνδικαλιστικού. Αυτός ο τελευταίος έχει ήδη αρχίσει να «φυλλορροεί» με πληροφορίες να θέλουν παλιά «πράσινα» συνδικαλιστικά στελέχη να μετακινούνται στον ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών φέρονται να είναι οι κ.κ. Νίκος Φωτόπουλος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, Γιώργος Ραυτόπουλος (πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ), Σπύρος Παπασπύρος (πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ), Θέμης Μπαλασόπουλος (συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ) κ.α. 


                real.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου