10 Μαΐ 2012

"Ψάχνουν να βρουν έναν αριστερό Καρατζαφέρη"

«Εμείς δεν πρόκειται να προδώσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδωσε σημαντική μερίδα του λαού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους για κυβέρνηση που θα βρίσκεται σε αρμονία με τη λαϊκή επιταγή» κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας.

Λίγο πριν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απάντησε όταν επέστρεψε τη διερευνητική εντολή: «Λυπάμαι κύριε πρόεδρε, σ' αυτές τις κρίσιμες στιγμές να μην βρίσκεται λύση, όπως λέτε, συμβατή με τις επιλογές, τους πόθους και το μέλλον του ελληνικού λαού».


«Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα και περιθώριο για τον σχηματισμό προγραμματικής κυβέρνησης, συμβατής με τη λαϊκή ετυμηγορία. Βρήκαμε ευρεία στήριξη στους κοινωνικούς φορείς, αλλά ελάχιστη στις κοινοβουλευτικές δυνάμεις. Σας επιστρέφω λοιπόν την εντολή και ελπίζω ότι θα βρεθεί συμβατή λύση με τις επιθυμίες του λαού», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον κ. Παπούλια.

 Αλ.Τσίπρας: Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθεια

«Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Να σχηματίσουμε κυβέρνηση της Αριστεράς. Αλλά θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα». Με αυτή τη φράση του Αλέξη Τσίπρα ενώπιον των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζεται το αποτέλεσμα των διερευνητικών επαφών που είχε τα τελευταία δύο 24ωρα για σχηματισμό κυβέρνησης και η στρατηγική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα για τις εξελίξεις που θα προκύψουν είτε υπάρξει νέα κυβέρνηση είτε η χώρα οδηγηθεί σε νέα προσφυγή στις κάλπες.


Στον απολογισμό που έκανε από το βήμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις επαφές που είχε ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η προσπάθειά μας δεν τελειώνει εδώ. Μετά το τέλος των επαφών, διαπιστώνουμε ότι η πρότασή μας έχει ευρεία κοινωνική στήριξη αλλά ασθενή κοινοβουλευτική υποστήριξη».


Στη συνέχεια αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη για την θετική ανταπόκριση του αλλά και τους Οικολόγους Πράσινους που άκουσαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε αιχμές για την στάση του Περισσού. Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την λύπη του για την άρνηση που εισέπραξε από την Αλέκα Παπαρήγα στην πρόσκληση που απηύθυνε για συνάντηση και έκανε λόγο για «ιστορική ευθύνη» της ηγεσίας του ΚΚΕ.


«Απευθυνθήκαμε στην κυρία Παπαρήγα. Αρνήθηκε τη συνάντηση μαζί μας. Μας λυπεί αυτό το γεγονός. Τώρα που διαμορφώνονται δυνατότητες για το λαϊκό κίνημα να αποτρέψουμε αυτή τη λαίλαπα ενάντια στον λαό μας. Τώρα που η ιστορία μας χτυπά την πόρτα δεν έχουμε το δικαίωμα να κωφεύουμε. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πως δεν ακούει. Και αυτή είναι μια βαριά και ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνει η ηγεσία του ΚΚΕ. Εμείς θα επιμείνουμε όμως στην ανάγκη ενότητας των αριστερών δυνάμεων» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.


Επιπλέον χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και χαρακτήρισε «μπλόφα» την στάση τους. «Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα δύο κόμματα του μνημονίου που έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη που φτάσαμε μέσα στην καταστροφή μιλάνε τη γλώσσα του χαρτοπαίκτη. Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος μιλούν τη γλώσσα της μπλόφας. Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.


Παράλληλα κατηγόρησε τόσο τον Αντώνη Σαμαρά όσο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι επιδιώκουν να παίζουν σε διπλό ταμπλό, καθώς με επιστολές τους στηρίζουν το Μνημόνιο και εν συνεχεία παρέχουν στήριξη σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς. «Ή θα ισχύουν οι δεσμεύσεις στην κυρία Μέρκελ ή η στήριξη σε μία κυβέρνηση της Αριστεράς. Και τα δύο δεν μπορούν να συμβαίνουν. Όπως στη ζωή δεν υπάρχει ολίγον έγκυος έτσι δεν υπάρχει ολίγον μνημόνιο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 


Ενίσχυση του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στο 25% μετά την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου καταγράφουν δημοσκοπήσεις για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, όπως μετάδωσε το ξένο πρακτορείο Dow Jones Newswires και η Wall Street Journal.

Πρόκειται για ποσοστό αυξημένο κατά 7,2% σε σχέση με το 16,8% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τα δύο διεθνή μέσα δεν αναφέρουν τα ποσοστά που έλαβαν στις δημοσκοπήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, στελέχη της Συγγρού εκτιμούν ότι πολλοί ψηφοφόροι επέλεξαν από αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και είναι πιθανό στις νέες εκλογές να επιστρέψουν στην εκλογική τους βάση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, δείχνουν να έχουν χάσει την παράσταση νίκης, σε ότι αφορά την πρώτη και την δεύτερη θέση.
 
                  real.gr
           parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου