24 Μαΐ 2012

"Μόνο κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να σώσει την Ελλάδα"

Με τη φράση «μίλαγα για ανάπτυξη σε τοίχους, δεν άκουγε κανένας αλλά τώρα το κλίμα αλλάζει» σηματοδότησε ο Αντώνης Σαμαράς την αλλαγή στάσης στην Ε.Ε. έναντι της Ελλάδας εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατεδαφίζει απαραίτητες για την Ελλάδα συμμαχίες.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι «αλλάζει και το σκεπτικό της Ευρώπης για την Ελλάδα αλλά και ταυτόχρονα αλλάζει και η φιλοσοφία η οικονομική. Δέχονται ότι αυτή η άποψη είναι που κερδίζει». Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι η νέα οικονομική φιλοσοφία που διαπερνά την Ευρωπαϊκή Ένωση επικεντρώνεται στο τρίπτυχο:  «Όχι άλλους φόρους, όχι άλλες μειώσεις, όχι άλλες απολύσεις», που είναι πιο κοντά στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει ο ίδιος αν αναδειχθεί πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «μιλάμε για αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα με τη βοήθεια μιας Ευρώπης που αλλάζει», ενώ τόνισε ότι «επενδύσεις δεν θα έρθουν χωρίς το ευρώ», απορρίπτοντας έτσι τα σενάρια εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι πρέπει να συρρικνωθεί ο δημόσιος τομέας και να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. «Η σπάταλη του κράτους πρέπει να μειωθεί», είπε χαρακτηριστικά.


Αναφερόμενος στις θέσεις και την μετεκλογική «συμπεριφορά» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι «ο κύριος Τσίπρας έδειξε μια αλαζονεία, δεν πήρε το μήνυμα του λαού» τονίζοντας ότι με τις δηλώσεις του κατά του Ολάντ και της Μέρκελ «ο κύριος Τσίπρας κατεδαφίζει συμμαχίες την ώρα που εμείς τις χτίζουμε».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει έξω από το ΝΑΤΟ. Τότε ποιοι θα είναι οι σύμμαχοί μας;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνεχισε λέγοντας «Αν κουνηθεί η Τουρκία, πως θα μιλά ο κύριος Τσίπρας εκτός του ΝΑΤΟ;»

O Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της ΑΟΖ, την Ζώνη Αποκλειστικής Οικονομικής εκμετάλλευσης, την οποία έχει δεσμευθεί ότι θα κατοχυρώσει μόλις έρθει στην εξουσία. «Η ΑΟΖ είναι μεγάλη εθνική υποχρέωση» είπε χαρακτηριστικα και κατέληξε λέγοντας ότι «τo κριτήριο είναι η Ελλάδα, το δικαίωμα να σκεφτούμε το μέλλον μας πέρα και πάνω από κόμματα. Ο δρόμος της ευθύνης μπορεί να έχει μια ανηφοριά, αλλά θα σε βγάλει στο ξέφωτο»

         iefimerida.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου