28 Μαΐ 2012

Γαλλία κατά Λαγκάρντ για τις δηλώσεις της εναντίον της Ελλάδας

Τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για την κατάσταση στην Ελλάδα επέκρινε η γαλλική κυβέρνηση μέσω της εκπροσώπου της.

«Βρίσκω την άποψή της ολίγον σχηματική και γελοιογραφική», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.


Υπενθυμίζεται ότι, σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian», η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε δηλώσει ότι δεν αισθάνεται συμπόνια για τους Ελληνες και ότι έφθασε η ώρα της πληρωμής και της εξόφλησης των ελληνικών χρεών.


Σε στροφή 180 μοιρών φαίνεται πως υποχρεώθηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τη «θύελλα» ελληνικών αντιδράσεων στο Facebook, που ακολούθησε τις «εμπρηστικές» της δηλώσεις στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Απαντώντας στις επικρίσεις, με διευκρινιστική της δήλωση μέσα από την επίσημη σελίδα της στο Facebook, η κυρία Λαγκάρντ επιχειρεί να… διασκεδάσει τις εντυπώσεις, εξηγώντας ότι η θέση της είναι πώς «ειδικά οι προνομιούχοι, θα πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους».
Αναλυτικά η διευκρινιστική δήλωση Λαγκάρντ:

«Όπως έχω πει πολλές φορές, έχω μεγάλη κατανόηση για τον ελληνικό λαό και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Για το λόγο αυτό, το ΔΝΤ υποστηρίζει την Ελλάδα στο εγχείρημά της να ξεπεράσει τη σημερινή κρίση και να επιστρέψει στο μονοπάτι της οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της σταθερότητας».

«Ένα σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας αυτής έχει να κάνει με το ό,τι όλοι θα πρέπει να φέρουν το δικό τους, δίκαιο μερίδιο βάρους, ιδιαίτερα δε οι πιο προνομιούχοι και ιδίως στο σημείο αυτό που έχει να κάνει με το να πληρώνουν τους φόρους τους. Αυτό είναι το σημείο, στο οποίο έδωσα έμφαση, όταν μίλησα στην εφημερίδα The Guardian, ως τμήμα μιας ευρύτερης συνέντευξης πριν από αρκετό καιρό» καταλήγει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα το Σάββατο, εκατοντάδες Έλληνες εντόπισαν την προσωπική σελίδα της κυρίας Λαγκάρντ στο Facebook και την «έλουσαν» με σχόλια, που κινούνται μερικές φορές και πέραν του καθωσπρεπισμού.

            tsantiri.gr
             skai.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου