19 Μαΐ 2012

Αυτόνομη κάθοδος στις εκλογές για το ΛΑ.Ο.Σ.

Το μεσημέρι συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία και η πρώην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ υπο την προεδρία του Γιώργου Καρατζαφέρη, όπου αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία, η αυτόνομη κάθοδος του ΛΑΟΣ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.


Σύμφωνα με το ΛΑΟΣ «η πρόταση του κ.Σαμαρά κρίθηκε προσχηματική από τη στιγμή που παράλληλα με το διάλογο σε επίπεδο κορυφής, υπογείως βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση προσεταιρισμού στελεχών του ΛΑΟΣ έναντι προσωπικών ανταλλαγμάτων».


Κατά την συνεδρίαση, ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης, ζήτησε να συναινέσει ο ΛΑΟΣ στην πρόσκληση της ΝΔ για ενιαίο μέτωπο της Κεντροδεξιάς, τονίζοντας ότι εάν δεν συμβεί αυτό τότε ο ίδιος θα πράξει κατά συνείδηση.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Θανάσης Πλεύρης θα αποχωρήσει απο το ΛΑΟΣ και φέρεται να είναι έτοιμος να προσχωρήσει στη ΝΔ. Παράλληλα, με δήλωση που διανέμει το γραφείο τύπου του ΛΑΟΣ ο πατέρας του πρώην βουλευτή, Κωνσταντίνος Πλεύρης, καταδικάζει όσους φύγουν απο το κόμμα, ενω τάσσεται στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη, και καλεί τους πολιτικούς τους φίλους να πράξουν το ίδιο, «για την επικράτηση των ιδεών του πατριωτισμού», όπως υποστηρίζει.


Αποχώρησε από το ΛΑΟΣ ο Θάνος Πλεύρης μετά την διαφωνία του κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής με την πρόταση Καρατζαφέρη να κατέβει αυτόνομα το ΛΑΟΣ στις εκλογές.

"Οι στιγμές για την Πατρίδα είναι κρίσιμες και πρέπει να αποτρέψουμε τη δημιουργία μιας κυβέρνησης Τσίπρα, αντιευρωπαϊκής, φιλικής στη λαθρομετανάστευση και ενδοτικής στα εθνικά θέματα. Το πατριωτικό μου καθήκον και η συνείδηση, μου επιβάλλουν να είμαι παρών στη προσπάθεια αναχαίτισης μιας τέτοιας κυβέρνησης, που θα οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία. Η Πατρίδα μπαίνει πάνω από τα κόμματα" δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης.


Την ίδια ώρα διχάζεται όπως φαίνεται και η οικογένεια Πλεύρη, μετά την οικογένεια Γεωργιάδη, καθώς μόλις έγινε γνωστή η αποχώρηση του Θ. Πλεύρη από τον ΛΑΟΣ, ο πατέρας του Κωνσταντίνος Πλεύρης εξέδωσε ανακοίνωση ότι συντάσσεται με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και ότι θα δώσει τη μάχη στο πλευρά του, ενώ παράλληλα καταδικάζει  απεριφράστως όπως αναφέρει χαρακτηριστικά όλους όσους έφυγαν από το ΛΑΟΣ.


Η δήλωση του Κωνσταντίνου Πλεύρη έχει ως εξής:
Μετά τα τελευταία γεγονότα, δηλώνω ότι τάσσομαι ολοψύχως στο πλευρό του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη και θα αγωνιστώ υπέρ αυτού, με όλες μου τις δυνάμεις.


Καλώ όλους τους πολιτικούς μου φίλους, να ταχθούν στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη για την επικράτηση των ιδεών του Πατριωτισμού.


Απεριφράστως, καταδικάζω ανεξαιρέτως όλους όσους έφυγαν από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.


             skai.gr
         parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου