24 Μαΐ 2012

"Μην επηρεάζεστε από τους Αριστερούς δημαγωγούς"

«Δεν με αφήνει αδιάφορο ως Γερμανό αν η Ελλάδα είναι στο ευρώ ή επιστρέψει στη δραχμή», σημειώνει ο κ. Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι η Γερμανία κάνει τα πάντα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ.

Ο Γερμανός υπουργός εκφράζει την πεποίθηση ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα επηρεαστούν από τους αριστερούς δημαγωγούς που υπόσχονται ότι υπάρχει και ένας εύκολος τρόπος εξόδου από την κρίση, ενώ υποστηρίζει πως η Ελλάδα χωρίς μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να εξυγιάνει τα οικονομικά της.

«Η ευρωζώνη δε συμπεριφέρεται σκληρόκαρδα. Έχει βοηθήσει την Ελλάδα και έχουν περικοπή περισσότερα από τα μισά χρέη τους . Ποια θα ήταν η εναλλακτική λύση», διερωτάται ο κ. Σόιμπλε. Και απαντά ότι εναλλακτική θα ήταν η ριζική υποτίμηση του νέου νομίσματος που θα οδηγήσει στην εξαθλίωση των ανθρώπων.

Ο κ. Σόιμπλε σημειώνει ότι δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις γερμανικές και τις γαλλικές θέσεις. Ο κ. Ολάντ, προσθέτει, δε ζητάει χαλάρωση του δημοσιονομικού συμφώνου. Ζητά μόνο, οι χώρες της ευρωζώνης θα πράξουν περισσότερα για την ανάπτυξη και αυτό είναι λογικό.


Ο δημοσιογράφος τον ρωτά αν ενοχλείται που κάποιες εφημερίδες τον αποκαλούν «ναζί». «Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δεν τα λαμβάνω σοβαρά υπ’ όψιν μου», απάντησε ο κ. Σόιμπλε.

          newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου