26 Μαΐ 2012

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας σπρώχνει στην χρεοκοπία»

Εντελώς διαφοροποιημένη σε σχέση με την προεκλογική καμπάνια που ακολούθησε στις εκλογές της 6ης Μαίου, θα είναι η στρατηγική που θα εφαρμόσει αυτή τη φορά η η Νέα Δημοκρατία για να μπορέσει να κόψει πρώτη το νήμα στις κάλπες που θα στηθούν στις 17 του Ιούνη.

Πρωτοκλασάτα στελέχη της Συγγρού όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη εισηγούνται να αποφευχθεί μια ιδεολογικοπολιτική σύγκρουση Δεξιάς – Αριστεράς καθώς εκτιμούν ότι στο δίλημμα ευρώ η δραχμή ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να βγει κερδισμένος.

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά έχουν επικεντρωθεί σε πέντε σημεία, πέντε αλλαγές που θα επικεντρωθεί προεκλογική καμπάνια.

Η πρώτη αλλαγή είναι το ντιμπέιτ. Σε αντίθεση με άλλες προεκλογικές αναμετρήσεις αυτή τη φορά η Συγγρού προκαλεί την τηλεμαχία και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εκτός από την «αναμέτρηση» με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς να πάρει μέρος και σε δεύτερο ντιμοέιτι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η κόπωση απο μια μακρά διάρκεια προεκλογικής τετραετίας, είναι και ο κυρίαρχος λόγος που θα δοθεί έμφαση σε τηλεοπτικές αλλά και διαδικτυακές συνεντεύξεις του Αντώνη Σαμαρά ενώ δεν αποκλείεται να παραχωρήσει και μια διακαναλική συνέντευξη στο Ζάππειο.

Η τρίτη αλλαγή στην προεκλογική καμπάνια είναι ότι εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά , θα ριχτεί στη μάχη με μπαράζ εμφανίσεων και μια ισχυρή «γαλάζια» ομάδα με πρωτοκλασάτα στελέχη για να συσπειρώσουν την ευρύτερη δεξιά όπως οι Αβραμόπουλος, Μειμαράκης, Λυκουρέτζος, Σπυλιωτόπουλος, Χαρακόπουλος, Στυλιανίδης, Τασούλος, Βορίδης, Γεωργιάδης αλλά και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Θα περιοριστούν οι προεκλογικές ομιλίες σε διάφορες περιοχές της χώρας αλλά ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να έρθει πιο κοντά στους πολίτες και τους τοπικούς φορείς , κάνοντας όμως και τουλάχιστον δύο μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Και τέλος θα τεθεί σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο ενίσχυσης των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας στο Λεκανοπέδιο καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές αναδείχθηκε πρώτο κόμμα.

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην συνδιάσκεψη του κομματος στο ΣΕΦ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι παίζουν βρώμικο παιχνίδι με τον ανθρώπινο πόνο.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε οτι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγείλει μονομερώς το Μνημόνιο, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. «Παίζουν με την αγωνία του κοσμάκι»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστηριζε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, τους λαθρομετανάστες, το παρεμπόριο» ενώ αναφέρθηκε και στην οικονομική πολιτικ που θα εφαρμόσει . «Όχι άλλες μειώσεις μισθών ,όχι άλλοι φόροι είναι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος υποστήριξε ότι μέσα σε ενάμιση χρόνο θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αφού πρώτα σταματήσει η άνοδος της ανεργίας.«Μέχρι τώρα είχαμε το ΠΑΣΟΚ και την Τρόικα που έβαζε φόρους, τώρα έχουμε και τους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ»

Απευθυνόμενος στους νεοδημοκράτες είπε ότι υπάρχουν στιγμές στη ζωή μίας παράταξης που δυσκολίες μετατρέπονται σε δύναμη. Να είστε περήφανοι που είστε η ασπίδα για την διατήρηση των κατακτήσεων του ελληνικού λαού. Απευθύνομαι σήμερα σε ένα συναγερμό αγωνιστών που τη 17 Ιουνίου θα είναι κυβέρνηση.

Συνεχίζοντας κάλεσε τον κόσμο της ΝΔ σε συστράτευση για να κερδηθεί η μάχη "πόρτα πόρτα". Το διακύβευμα δεν είναι η τύχη των κομμάτων αλλά η τύχη της χώρας είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε "είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα. Το σημερινό μήνυμα είναι ενότητα-αγώνας αναγέννηση.

Αγώνας για να ξεμπλοκάρει η χώρα από το τέλμα και αναγέννηση για να κάνουμε το άλμα στο μέλλον και να αξιοποιηθεί ο πλούτος της χώρας. Απέναντί μας είναι εκείνοι που τροφοδοτούν την απελπισία και έχει όπλο το ψέμα".

Με κεντρικό σύνθημα "Ενωμένοι Προχωρούμε" ξεκινά σε λίγο η εθνική συνδιάσκεψη της ΝΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πάνω από δύο χιλιάδες άτομα έχουν φτάσει μέχρι αυτή την ώρα στον χώρο και στις συζητήσεις κυριαρχούν οι τελευταίες μετακινήσεις στην κεντροδεξιά πολυκατοικία.

Το κλίμα είναι ικανοποιητικό ενώ γίνοννται συνεχείς αναφορές στην ανάγκη συσπείρωσης της παραταξιακής βάσης.

Χαμός στην συνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας με την είσοδο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Όλοι τον χειροκροτούσαν όρθιοι, και αυτός τους χαιρέτησε όλους..

Ο Κώστας Καραμανλής κάθισε στην πρώτη γραμμή των θέσεων μαζί με τον Ε. Στυλιανίδη, και Β. Μειμαράκη.

Η Ντόρα με την σειρά της κάθισε και αυτή στην πρώτη σειρα με Μ. Κεφαλογιάννη, και στην άδεια θέση δίπλα της που ήταν για τον πρόεδρο του κόμματος Α. Σαμαρά πήγε και κάθισε ο Β. Πολύδωρας.

Ο πρώην αρχηγός της ΝΔ, δεν επιθυμεί ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, να μοιραστεί δημοσίως τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του.

Αντιθέτως, οι κινήσεις του είναι ιδιαιτέρως προσεκτικές. Σε όλο το προηγούμενο διάστημα απέφυγε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην επανένωση της κεντροδεξιάς. Μάλιστα, στενοί του συνεργάτες, διαψεύδουν κατηγορηματικά όλες τις πληροφορίες που ήθελαν τον κ. Κώστα Καραμανλή να σηκώνει αρκετές φορές το τηλέφωνό του, προκειμένου να αποτελέσει τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ ΝΔ και ΔΗ.ΣΥ.

Το επόμενο διάστημα, μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δεν προτίθεται να προβεί σε κάποια ηχηρή παρέμβαση. Οι κινήσεις του, αναμένεται να είναι στο ίδιο μοτίβο με εκείνες της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου ενώ θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, με στόχο να στείλει μήνυμα ενότητας, σε όλες τις σημαντικές κομματικές εκδηλώσεις, όπως στη σημερινή Εθνική Συνδιάσκεψη στο ΣΕΦ.

         iefimerida.gr
         parapolitika.gr
         newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου