25 Μαΐ 2012

Πόλεμος του Τσίπρα κατά της διαπλοκής στα ΜΜΕ

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε γνωστός στο πανελλήνιο, όταν «αυθαδίασε» στην Έλλη Στάη σε μια προεκλογική τηλεοπτική εκπομπή στις δημοτικές εκλογές του 2006. Ο Τσίπρας ήταν επικεφαλής του συνδυασμού που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Σκανδαλίδης ακόμα θα πρέπει να θυμάται ότι εκείνο το απόγευμα ο Τέρενς Κουϊκ, με την ιδιότητα του καλεσμένου δημοσιογράφου επιχείρησε να καταχεριάσει τον Τσίπρα για τη συμπεριφορά του.

Το επεισόδιο αναπαράχθηκε παντού και συζητήθηκε εκτεταμένα, ο Τσίπρας πήρε 10% και ξεκίνησε μια – για ελληνικά δεδομένα – μετεωρική καριέρα.

Αν έχει κάτι κοινό ο Τσίπρας με τον Αντρέα που τον συγκρίνουν, το έχει κοινό και με τον Κώστα Καραμανλή, που κακώς δεν τον συγκρίνουν. Είναι γεννημένος για τις εκλογές, για τις εκλογικές αναμετρήσεις. Το απέδειξε το 2006, το 2007 ως υπεύθυνος της εκλογικής καμπάνιας του Αλαβάνου, το 2009 όταν διέσωσε από μια απελπιστική αφετηρία το ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή και το 2012 με το εντυπωσιακό 16,7%. Ο πόλεμος με τη «διαπλοκή» είναι το όπλο εκείνο, που κανένας πολιτικός αρχηγός δεν έχει αποφύγει τον πειρασμό να χρησιμοποιήσει.

Η αλήθεια είναι πως η «διαπλοκή» έκανε τα πράγματα εύκολα για τον Τσίπρα. Με ολοσέλιδους τίτλους και τρομολαγνικά σούπερ και σχόλια έδειξε ότι δεν θα επιθυμούσε να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές. Σαν άποψη ήταν θεμιτό, έγινε όμως σε πανικό και χοντροκομμένα. Ιδανική ευκαιρία για κάποιον που έχει οικειότητα με τις έμμονες ιδέες του εκλογικού σώματος να περάσει στην αντεπίθεση.

Όλη η ιστορία ξεκίνησε με το tweet του Νίκου Παππά, απειλητική προειδοποίηση προς τον ΔΟΛ και τον Μπόμπολα.

Για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία επί της ουσίας ο κ. Τσίπρας μίλησε στο Βερολίνο για το λαϊκισμό του ελληνικού τύπου. Χθες ο συντονιστής του Γραφείου Τύπου Βασίλης Μουλόπουλος ξεκαθάρισε που πάει το πράγμα περισσότερο από ποτέ εξαπολύοντας κεραυνούς» κατά των ΜΜΕ και καταγγέλλοντας «διαστρεβλωμένη και συσκοτισμένη παρουσίαση» του πρόσφατου ταξιδιού του κ. Αλ. Τσίπρα σε Γαλλία και Γερμανία. Προανήγγειλε μάλιστα ότι «θα σπάσει το κύκλωμα της διαπλοκής στα ΜΜΕ».

Ο κ. Μουλόπουλος κατήγγειλε «βασική παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας στην παρουσίαση του ταξιδιού», επισημαίνοντας ότι «παραποιήθηκε πλήρως η πραγματικότητα», καθώς εμφανίστηκε ότι στην Γαλλία δήθεν ενοχλήθηκαν από το «Ολαντρέου» και ξιφούλκησε κατά του «κυκλώματος της διαπλοκής» το περιέγραψε ως εξής: «Χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης – ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής – πολιτική για παραγωγή χρήματος».
Ο κ. Μουλόπουλος υπενθύμισε ότι «τα κανάλια λειτουργούν με προσωρινές άδειες» και προανάγγειλε ότι «δεν θα ξαναδοθούν άδειες τζάμπα».

             newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου