9 Μαΐ 2012

Για κατάχρηση της εντολής κατηγορεί τον Τσίπρα ο Α. Κακλαμάνης

Ο Απόστολος. Κακλαμάνης τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας περιφέρει την εντολή σε άσχετες με το σκοπό της συναντήσεις, για επικοινωνιακούς και μικροκομματικούς λόγους, ενόψει νέων εκλογών.

Επισημαίνει ότι το Σύνταγμα της χώρας (άρθρο 37 παρ. 2) περιγράφει με απόλυτη σαφήνεια την έννοια και το σκοπό της διερευνητικής εντολής «για να εξακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής».

«Έκαστος εκ των τριών κατά σειράν εντολοδόχων, σεβόμενος το Σύνταγμα, οφείλει προς τούτο να προβεί στις αναγκαίες συνεννοήσεις με τα άλλα κόμματα της Βουλής το συντομότερο δυνατόν» και εάν δεν επιθυμεί να σχηματίσει κυβέρνηση ή δεν προβλέπει ότι θα ευδοκιμήσει η προσπάθειά του, τότε, τονίζει, «πρέπει να καταθέσει αμέσως την εντολή, ώστε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προχωρήσει στις διαδικασίες που προβλέπει η επόμενη παρ.3 του άρθρου 37».

Στο πλαίσιο αυτό ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Β΄Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι κάνοντας κατάχρηση της εντολής που έλαβε, αντί να συμμορφωθεί με αυτή ή να την επιστρέψει αμέσως για τα περαιτέρω, εξαντλείται σε δηλώσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων που πρόκειται να συναντήσει.

             newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου