24 Μαΐ 2012

Σκληρό μήνυμα στους οφειλέτες από το υπ. Οικονομικών

 
Tα βεβαιωμένα έσοδα τα οποία παραμένουν ανείσπρακτα σχηματίζουν πλέον «βουνό», την ίδια ώρα που οι ανελαστικές υποχρεώσεις του δημοσίου κινδυνεύουν άμεσα να παραμείνουν ακάλυπτες.

Γι αυτό και στο ΥΠΟΙΚ χτύπησε καμπανάκι. Και όπως διαμηνύεται όπου δει, θα γίνει χρήση της αυστηρής νομοθεσίας που υπάρχει για την περίπτωση, η οποία, εδώ και καιρό, παραμένει ανενεργή.

Αυτό πρακτικά συνεπάγεται μεταξύ άλλων ότι στο οικονομικό επιτελείο είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι και στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων των μικρο-οφειλετών. Ακόμα και για ποσά τα οποία δεν ξεπερνούν τις 3.000 με 4.000 ευρώ. Ο νόμος καλύπτει ακόμα και τέτοιες ακρότητες, οι οποίες φτάνουν έως τη δήμευση μισθού ή σύνταξης, εφόσον η οφειλή έχει βεβαιωθεί.

Εννοείται ότι κατ αυτόν τον τρόπο, αυτό το οποίο θέλει να κάνει το υπουργείο είναι να στείλει ένα μήνυμα ότι αλλάζει η στάση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει περιπέσει σε κατάσταση χειμερίας νάρκης εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα τα έσοδα να εμφανίζουν μια άνευ προηγουμένου υστέρηση σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί στο Μνημόνιο, αλλά και σε σχέση ακόμα και με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Κι όλα αυτά, την ώρα που οι ανελαστικές υποχρεώσεις του δημοσίου, κινδυνεύουν πλέον ανοικτά να παραμείνουν ακάλυπτες, με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνία γενικότερα. Γι αυτό και στο ΥΠΟΙΚ αποφάσισαν να αλλάξουν στάση και να σκληρύνουν, έστω και τώρα, τη στάση τους.

          newsbomb.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου